Авторизація

Резонанс
Фінансово-будівельна піраміда. У Києві заморозили будівництво понад 13 тисяч квартир
03.12.2019 о 09:00
image

Державна корпорація "УкрБуд" зупинила будівельні роботи на більшості своїх об’єктів, пише «Є!» з посиланням на tsn.ua.

Без житла ризикують залишитися понад 13 тисяч інвесторів. Це вшестеро більше, ніж було в шахрайській схемі "Еліта-Центр".

Що відбувається і чого чекати людям від забудовника, ідеться в сюжеті програми ТСН.19:30.

Ганна Зубрійчук тримає маленького сина на руках. Вони жителі новобудови у віддаленому районі Києва. Цей житловий комплекс називається "Харківський". Другий рік ії будинок без тепла. Два інших будинки - взагалі недобудовані.

Тепла у нас немає. Через це у нас страждає ремонт. І ремонт, і діти в холоді. У нас конденсат на стіні утворюється. Це за дитячим комодом. Ось за дитячим ліжком пліснява", - показує Ганна.

Разом із іншими жінками йдуть до керуючої компанії. Начальник дільниці пояснює, що тепла не буде. Винний забудовник, бо не уклав угоди із постачальником тепла.

З технічної точки зору не виконані якісь договірні умови між "Укрбудом" і "Єврореконструкцією", - говорить керівник дільниці №2 ТОВ "Керуюча компанія" Володимир Димченко.

У мешканців здають нерви:

Це жахливо бути без тепла всю зиму. Ви уявляєте, з такими дітками повертатись у холодну квартиру".

Житловий комплекс введений в експлуатацію лише на третину. Через це під’єднати його до теплових мереж нереально. Будівництво зупинилось ще влітку.

Аналогічна ситуація на 26 об'єктах цього забудовника. Тим, хто сидить без тепла, можна сказати пощастило, адже зведення усіх будинків зупинилось ще пів року тому. Бо немає грошей.

За підрахунками громадського діяча Миколи Томенка, недобудованими залишаються понад 13 тисяч квартир. Він порівнює "УкрБуд" із фінансовою пірамідою "Еліта-Центр". І називає причетними до неї колишніх і нинішніх високопосадовців:

Повинна бути миттєва реакція урядовців. Тому що в київської влади Кличка прямий конфлікт інтересів. Тобто очільник "Укрбуду" був депутатом фракції Кличка, друг Кличка, переможець тендерів, які блискавично відбувалися від Шулявського моста. Микитась друг команди Порошенка, бо йому допомогали стати депутатом. Уся вертикаль владна працювала на нього".

Наразі НАБУ розслідує справу проти колишнього співвласника "УкрБуду" Максима Микитася. Йому закидають оборудки з квартирами для Міноборони. Про долю своїх інвесторів він говорити не хоче:

Я не маю жодного відношення до "УкрБуду".

Так само, як і його друг і мер столиці Віталій Кличко: "Я не даю інтерв'ю каналу "1+1".

Наразі експерти кажуть, що для вирішення проблем забудовника потрібні додаткові гроші. Запити ТСН про долю будинків у держкорпорації проігнорували. На сайті забудовника є новина, датована 4 жовтня, в якій новий директор Олег Майборода каже про відновлення роботи:

Ті, хто пильно стежить за нашими будмайданчиками, можуть бачити, як після попереднього зниження активності тиждень за тижнем нарощуються темпи робіт. На об'єктах стає все більше робочих, і ми поступово повертаємо колишню динаміку".

Що буде тепер, наразі велике питання. Так само як і під’єднання жителів "Харківського" до тепла. 

Якповідомляли раніше, в Києві біля офісу державної будівельної корпорації "УкрБуд" вкладники влаштували пікет. Вони протестують проти призначення Сергія Кучера президентом "УкрБуд".

Читайте також:У селі Підгірці активісти зупинили будівництво двох нелегальних житлових комплексів

#Афера#Укрбуд#будівельна діяльність
Більше новин:
Рабінович: Залишити ситуацію на Донбасі «як є» - це не план «Б», це план «Г»
02.12.2019 о 17:59
news photo
Перепис населення та скасування медичних і трудових книжок: що ви думаєте про це? (відео)
15.10.2019 о 16:00
news photo
Афера з майном Нацгвардії: суд призначив заставу екснардепу Микитасю у 5,5 млн грн
04.10.2019 о 21:01
news photo
Володимир Путін – найбільший олігарх Росії, – The Washington Post
10.06.2019 о 13:48
news photo
Столична влада розповіла про шахрайство скандального забудовника на Осокорках
09.02.2019 о 13:14
news photo