Авторизація

Резонанс
Касетний скандал у ДБР: головне про нові записи з кабінету Труби
03.12.2019 о 15:08
image

У мережу злили нову порцію записів розмов чиновника, що стосуються справ олігарха Коломойського, Порошенка та втручання в американські вибори.

Аудіозаписи, що були зроблені в кабінеті голови ДБР, оприлюднили в телеграм-каналі "Трубу прорвало".

Які резонансні справи і з ким обговорював Труба?

Справа Коломойського

Керівник патронатної служби ДБР Олександр Удовиченко вимагає у Труби припинити обшуки, що стосуються нафтових інтересів олігарха Ігоря Коломоського. Не лізти у цю справу детективів просив сам керівник Офісу Президента Андрій Богдан, якому особисто дзвонив бізнесмен.

Швидко закривайте цю справу бл*дську. Я надішлю йому (Богдану) постанову. Потім скажу, що це Роман (Труба) все вирішив. І ще Беня буде винен Роману, – сказав Удовиченко.

Справа Ситника і американські вибори

У цій розмові фігурують начебто голова ДБР Роман Труба, керівник Другого управління організації досудових розслідувань ДБР Олександр Туру, голова Офісу Президента Андрій Богдан та керівник патронатної служби ДБР Олександр Удовиченко.

Труба заслухав від підлеглих про "втручання" керівника НАБУ Артема Ситника у вибори США та "рівненську справу Ситника", завдяки якій ОПУ може його відправити у відставку в будь-який момент.

Після цього голова ДБР зателефонував Богдану і пообіцяв, що не підведе його зі справою Ситника. Сам голова ОПУ розповів, що "хвалив Трубу перед американцями" і вимагав результату по справі.

Рівненська справа Ситника пов’язана з корупцією. На нього склали адмінпротокол через елітний відпочинок на одній із мисливських баз у Рівненській області. Його нібито оплатили інші люди, а директор НАБУ не вказав суму у декларації.

Чому Ситника звинувачують у втручанні у вибори США?21 березня Генпрокуратура повідомила про відкриття кримінального провадження про імовірне втручання Ситника у вибори президента США у 2016 році.

Тодішній очільник ГПУ Юрій Луценко пояснив, що Ситник нібито повідомляв американським ЗМІ, що у списках "чорної каси" "Партії регіонів" є ім’я Пола Манафорта. Останній очолював передвиборчий штаб Дональда Трампа на виборах президента США, проте через скандал "чорної бухгалтерії" пішов у відставку.

Сам Ситник називав ці звинувачення абсурдом і заявив, що ФБР не допитувало його щодо втручання в американські вибори 2016 року.

Справа Порошенка

Труба висловив невдоволення керівнику Першого управління організації досудових розслідувань ДБР Олегу Корецькому через справу Порошенка. Керівник ДБР переконаний, що його підлеглий допитує п'ятого президента не по тій справі.

Ти довго думав, щоб його по землі викликати? У нас що, адекватних справ немає? – обурювався Труба.

Після цього голова ДБР висловив думку, що справу по землі Порошенко може назвати політичною, оскільки він там проходить лише як свідок.

Що треба знати про справи проти Порошенка? 

У Державному бюро розслідувань є 13 кримінальних справ, у яких фігурує п'ятий президент Петро Порошенко. Основні з них: захоплення державної влади, незаконне видворення з України Саакашвілі, ухилення від сплати податків під час продажу заводу "Кузня на Рибальському" та купівлі-продажу телеканалу "Прямий" тощо.

Сам Порошенко на допити з'явився лише 3 рази, 20 разів – не з'явився. Як стверджує ДБР, під час допитів він не сприяв слідчим у встановлені істини у справі.

Кримінальні провадження проти Петра Порошенка у цифрах

Справа обшуків у Гонтаревої та інших 

На ще одному записі Корецький звітує Трубі щодо провадження про Вищу раду правосуддя і каже, що наступного дня (12 вересня) іде в Офіс Президента.

Також він повідомив Трубі про ймовірні обшуки в ексглави НБУ Валерії Гонтарєвої, судді втікача Миколи Чауса, в аеропорті Жуляни та так званому "Пєтіному банку" (Міжнародний інвестиційний банк).

Що треба знати в обшуки Гонтаревої? У серпні 2019 року ГПУ викликала Гонтареву на допит як підозрювану у справі про легалізацію угрупованням олігарха Сергія Курченка грошей оточення президента-втікача Віктора Януковича. Проте Гонтарева заявила, що не піде на допит, натомість чекає на слідчих у Лондоні.

12 вересня правоохоронці провели обшуки за місцем прописки ексголови НБУ Валерії Гонтаревої у Києві. Їх провели у рамках справи про зловживання службовим становищем.

На закінчення адміністратори телеграм-каналу пообіцяли продовжувати оприлюднювати скандальні записи з кабінету Труби. Ймовірно, наступні з них будуть пов'язані з головою МВС Арсеном Аваковим та ексзаступника голови адміністрації президента-втікача Януковича Андрія Портнова.

Особливий привіт передаємо Арсену Авакову, який дуже просить Трубу не розслідувати грубі порушення його підлеглих, які фабрикують цілий ряд справ, щодо резонансних злочинів. А ще окремий привіт ущербному Андрюші Портнову, – підсумували вони.

 Що відомо про перші скандальні записи з Трубою?20 листопада у мережі оприлюднили перші записи з начебто розмовами голови Державного бюро розслідувань Романа Труби у своєму кабінеті. Вони свідчать, що усі резонансні справи в Україні контролюються Офісом Президента.


У цих розмовах Труба ныбито обговорював справи щодо виклику на допит п’ятого президента Петра Порошенка; підозру колишній в. о. міністра охорони здоров’я Уляні Супрун; справу "Приватбанку"; справу самого директора ДБР, його заступників та скандального судді Вовка; закупівлі для армії.

Сам Труба усы цы записи назвав фейком і провокацією. Водночас Генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що спочатку потрібно зрозуміти, наскільки ці записи є автентичними, "оскільки в сучасному світі в контексті розвитку технологій змонтувати можна все, що завгодно".

 

Читайте також:«Швидко закривайте цю справу **дську!» Прослушка Труби.

#Порошенко#Скандал#Коломойський#Рябошапка#Роман Труба
Більше новин:
Близький соратник Труби намагався продати закриття справи в ДБР за 150 тисяч доларів
03.12.2019 о 10:16
news photo
Головні новини тижня: Росія повернула захоплені кораблі, прослушка Труби, смерть командира 128 бригади
24.11.2019 о 16:04
news photo
Справи Майдану розподілять між правоохоронними відомствами — глава ДБР
23.11.2019 о 11:25
news photo
Пашинський дав свідчення у справі Майдану: що він розповів
21.11.2019 о 15:40
news photo
Найголовніше за день: заява Зеркаль про звільнення, прослушка Труби, обіцянки Зеленського
20.11.2019 о 17:00
news photo
Касетний скандал Офісу Президента: у мережу злили прослушку з кабінету Труби
20.11.2019 о 11:45
news photo
Зарплати антикорупціонерів: скільки в жовтні заробили глави НАБУ, НАПКА і ДБР
13.11.2019 о 17:50
news photo
Дмитра Марченка, який підозрюється у закупівлі бракованих бронежилетів, заарештовано з правом застави
11.11.2019 о 19:51
news photo