Авторизація

Суспільство
Різдво 25 грудня: у ПЦУ розповіли, коли змінять дату святкування
05.12.2019 о 16:21
image

Православна церква України не проти зміни церковного календаря, але там вважають, що це "не на часі". Таке рішення може бути прийняте, коли буде готовий народ.

Про це розповів очільник ПЦУ Епіфаній в інтерв’ю, пише «Є!» з посиланням на УНІАН

Для зміни календаря, за словами митрополита Епіфанія, наразі немає підтримки з боку українського суспільства. Він зазначив, що у соціальних мережах можна побачити "певну ейфорію" з цього приводу, "але, на жаль, не всі люди, які пишуть і підтримують реформу в Facebook, так само активно відвідують храми". 

Є ще одна проблема – Московський патріархат буде використовувати цей привід для розділення і вказувати своїм вірним – "бачите, вони не православні, вони святкують згідно "католицького календаря" і так далі", – заявив очільник ПЦУ.

Епіфаній додав, що у майбутньому ПЦУ має намір здійснювати просвітницьку роботу в цьому напрямі. Водночас він зауважив, що реформа календаря стосується не лише зміни дати святкування Різдва, а й усіх головних свят. 

Ми загалом не проти, але це не залежить тільки від мене як предстоятеля. Це має бути соборне рішення ПЦУ. Коли дозріємо до цього, побачимо, що народ готовий – і перейдемо", – наголосив митрополит Епіфаній.

Раніше в ПЦУ заявили, що можуть змінити юліанський календар, за яким нині відзначає релігійні свята, на григоріанський. Це означатиме, що святкування Різдва з 7 січня можуть перенести на 25 грудня.

Читайте також:Дієтолог пояснила, як зберегти фігуру під час новорічних свят

#Церква#Українці#Різдво#Святкування
Більше новин:
Хто такий В'ячеслав Соболєв, чия дитина загинула внаслідок обстрілу авто в Києві
02.12.2019 о 08:54
news photo
Різдвяний піст: що можна і чого не можна робити в цей період
28.11.2019 о 14:10
news photo
Якщо у президента буде підтримка від людей, то він спокійно зможе розпустити Верховну Раду - Андрій Павловський
28.11.2019 о 13:00
news photo
Головну ялинку країни зберуть із сосен і ялиць з двох областей
27.11.2019 о 10:23
news photo