Авторизація

Події
Екс-нардеп розповів, як нове керівництво ДАБІ розширило корупційні схеми замість боротьби з ними
09.12.2019 о 18:49
image

Про це йдеться у влозі екс-нардепа від ВО "Свобода" та активіста Ігоря Мірошниченка, пише «Є!»  з посиланням на apostrophe.ua.

ДАБІ завжди була одним з найбільш корумпованих органів країни. Про це знають не тільки ті, хто працює в будівельній галузі, а й ті, хто в силу посадових обов'язків давно повинні викорінити корупцію в Інспекції. Повинні, але додаткові десятки або навіть сотні тисяч доларів до чиновницької зарплати паралізують волю і засліплюють очі", - розповів Мірошниченко.

Він нагадав, що, прийшовши до влади президент Зеленський довірив боротьбу з корупцією в ДАБІ міністру з питань громад і територій Олені Бабак, яка доручила очолити Інспекцію Олександру Строкачу.

Усупереч словам Бабак, Строкач був в системі і добре знайомий з тим, хто займався схему вимагання в будівельній галузі три роки - Олексієм Кудрявцевим, якого звільнили за корупцію. Саме Кудрявцев призначив Строкача на ключову посаду центрального апарату. Строкач контролював перевірки інспекції, а його дружина Світлана стала заступником глави департаменту ліцензування ДАБІ. Цей сімейний підряд забезпечував надходження в корупційну касу Інспекції мільйонів доларів", - зазначив свободівець.

Як приклад він навів ситуацію навколо видачі дозволу на будівництво двох багатоповерхівок за адресами Кудряшова 8 і 10 в Києві на місці старих гуртожитків.

Національна академія внутрішніх справ звертається до відомства Строкача за дозволом на "реконструкцію" двох 5-поверхових гуртожитків в 20 і 21-поверхові житлові будинки. 17 жовтня ДАБІ дає замовнику відмову через невідповідність проекту детальному плану територій, а його обсягу робіт - виду будівництва. Ще безлічі причин, які неможливо усунути без рішень Київради та законодавчих змін і купи обставин. Однак через 12 днів, 30 жовтня, сама ДАБІ "забуває" про ці причини і видає дозвіл на будівництво. Думаю, ні в кого не викликає сумнівів, що ж переконало Інспекцію змінити думку менш ніж за два тижні", - заявив Мірошниченко.

Він навів ще один приклад з видачею дозволів на будівництво в Жулянах, біля аеропорту - на вулицях Малиновій, Березовій і Колоса. Там компанія Zim Capital Group без будь-якого дозволу і з порушенням всіх можливих норм побудувала два десятка висоток. Потім, уже при Строкачі, отримала дозволи для узаконення самовільного будівництва.

"Повірити в те, що підопічний Бабака допомагає земельним шахраям порушувати законодавство безкорисливо - може тільки наївний. Або Альона Бабак - якщо вона не в частці. Тепер, завдяки нам, вона в темі. І має повне право запитати Строкача, за скільки він видав дозволи на Кудряшова і на Жуляни", - уклав Ігор Мірошниченко.

Читайте також:Рабінович зміг зробити «Опозиційну платформу - За життя» силою №1 в країні, - експерт

#Політика#заява#Мірошниченко
Більше новин:
Рада проголосувала за новий склад ЦВК
04.10.2019 о 11:41
news photo
Верховна Рада нового скликання залишиться без Ляшка та ще низки відомих політиків
22.07.2019 о 15:10
news photo
Королевою краси «ДНР» стала дівчина з підконтрольної Україні території
13.12.2018 о 14:00
news photo
Рабінович зміг зробити «Опозиційну платформу - За життя» силою №1 в країні, - експерт
11.12.2018 о 12:02
news photo