Авторизація

Події
В одеському коледжі не було вогнегасників, керівник уже має підзору
10.12.2019 о 14:28
image

Поліція не знайшла вогнегасників в Одеському коледжі економіки, права і готельно-ресторанного бізнесу, де у пожежі загинули 12 осіб, керівнику закладу оголосили підозру у вчиненні злочину. 

Про це пише «Є!» з посиланням на УП.

Триває огляд місця події. Підозра одна вже оголошена керівнику коледжу вчора по службовій халатності. Безумовно, є й інші фігуранти. Слідство триває".

Бех додав, що буде оголошено "декілька підозр".

За словами начальника обласної поліції, правоохоронці на місці пожежі не вилучили жодного вогнегасника, бо низка вогнегасників була під ліжком у коменданта.

Він також додав, що автоматичної системи оповіщення про пожежну безпеку у будівлі не було: ні сигналізації, ні датчиків чутливості до диму та температури.

Оповіщення здійснювалось у ручному режимі шляхом натискання на застарілу сигналізацію типу "ревун" біля місця вахтера на 1 поверсі.

Бех розповів, що поліція фіксує всі порушення у протоколі огляду місця події. Після цього будуть призначені відповідні експертизи, а після них уже будуть "слідчі кваліфікації щодо тих чи інших осіб".

За його словами, документів щодо пожежної безпеки вилучили вже багато, тому поліції "є з чим і з ким працювати".

Бех також додав, що понад 600 студентів навчались на платній основі, сплачуючи від 10 до 14 тисяч гривень на рік. Тому, за його словами, кошти для забезпечення безпеки дітей у коледжу були. Відповідно буде проведена перевірка, чи використовувалися ці кошти належним чином.

За словами правоохоронця, наразі до двох перших версій пожежі (загоряння через несправність електропроводки і навмисний підпал) додалась третя – необережне поводження з вогнем.

Водночас версії, про підпал архіву БТІ, щоб приховати махінації з нерухомістю, про яку пишуть у ЗМІ, поліція не розглядає.

Також ми повідомляли, що в одеському коледжі не було пожежної сигналізації.

#Одеса#Пожежа#керівник#підозра
Більше новин:
Пожежа в одеському таборі «Вікторія»: суд відпустив директора Саркісяна під домашній арешт
10.12.2019 о 11:00
news photo
Найголовніше за день: кількість жертв в коледжі Одеси, зустріч «нормандської четвірки» та справа проти Богдана
09.12.2019 о 17:00
news photo
Пожежа в Одесі: кількість загиблих зросла до 12 осіб
09.12.2019 о 09:30
news photo
Пожежа в Одесі: 8 грудня в Україні оголосили днем жалоби
08.12.2019 о 09:03
news photo