Авторизація

Політика
ЄС та США відреагували на підсумки саміту «нормандської четвірки»
11.12.2019 о 11:00
image

Нова динаміка в "нормандському форматі" відкриває вікно можливостей для втілення мінських угод, вважають у ЄС. Тим часом США закликали Росію поважати взяті на себе зобов'язання. Європейський Союз (ЄС) вважає "важливими кроками" у врегулюванні конфлікту на Донбасі домовленості, досягнуті під час проведеного напередодні саміту "нормандської четвірки" в Парижі, пише «Є!» з посиланням на dw.

Про це йдеться у заяві речника зовнішньополітичної служби ЄС, опублікованій у вівторок, 10 грудня, на сайті служби.

"Швидка та ретельна імплементація" досягнутих домовленостей матиме прямий позитивний вплив на життя людей на Сході України по обидва боки лінії розмежування, наголошується в заяві.  

Нова динаміка на переговорах у "нормандському форматі" - це вікно можливостей, котрим сторони мають скористатися, щоб рухатися далі до цілковитого втілення мінських домовленостей", - йдеться в заяві.

Саме це залишається "ключовим для досягнення мирного врегулювання" на Донбасі, яке призведе до "суттєвого покращення" відносин між Росією та ЄС.

Також ЄС високо оцінив "конструктивний підхід" України та очікує від Москви, що та скористається своїм впливом на сепаратистів задля цілковитого виконання мінських домовленостей.

Крім того, ЄС ще раз наголосив на цілковитій підтримці України, її суверенітету, незалежності та територіальної цілісності у визнаних міжнародною спільнотою кордонах, ідеться в заяві.

США закликали РФ поважити взяті на себе зобов'язання

На підсумки проведеного в Парижі саміту відреагувало також посольство США в Україні. У дописі на Facebook-сторінці посольства зазначається:

Завдяки переговорам досягнуто важливого прогресу в напрямку всебічного припинення вогню, звільнення затриманих через конфлікт осіб, подальшого розведення сил, а також інших кроків, які покращать гуманітарні умови та створять безпечне середовище для місцевих виборів".

Водночас дипломати США звернулися до РФ із закликом поважати взяті на себе зобов'язання та використати зустріч, що відбулася, для встановлення миру.

Нагадаємо, представниця руху Femen намагалися прорватися до Єлисейського палацу

Читайте також:Новий саміт планують провести через 4 місяці в Берліні

#США#Євросоюз#нормандський формат#реакція
Більше новин:
Рабінович: Нормандська зустріч показала, що ніхто, крім нас, не наблизить Україну до миру
10.12.2019 о 16:12
news photo
Зеленський: У Мінську будуть узгоджені три прості «гуманітарні» точки для розведення сил до кінця березня
10.12.2019 о 12:00
news photo
Міста України можуть залишитись без газу, якщо «Нафтогаз» і «Газпром» не домовляться про транзит
10.12.2019 о 10:20
news photo
Нормандська зустріч у Парижі: все, що відомо про результати та наслідки
10.12.2019 о 09:26
news photo
Нормандія на Банковій. Пряма трансляція
09.12.2019 о 20:33
news photo
Путін прибув у Париж на зустріч «нормандської четвірки»
09.12.2019 о 17:30
news photo