Авторизація

Україна
Головні новини тижня: затримання підозрюваних у вбивстві Шеремета, зустріч «Нормандської четвірки», підвищення прожиткового мінімуму
15.12.2019 о 16:30
image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за тиждень.

Затримання підозрюваних у вбивстві Шеремета

Нацполіція затримала і за згодою ГПУ оголошує обґрунтовану підозру фігурантам справи щодо вбивства Павла Шеремета. Про це написав Арсен Аваков у Фейсбук. У справі про вбивство Павла Шеремета тривають активні слідчі дії, суд незабаром обере підозрюваним запобіжні заходи. Поліція обвинувачує музиканта і військовома Андрія Антоненка.  Лідер праворадикальної організації С14, Євген Карась, став на бік одного з підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета. За інформацією з середовища ветеранів-учасників бойових дій на Сході України, зараз проходять слідчі діі у мінімум чотирьох учасників АТО.

Нормандська зустріч

Президенти Франції, Німеччини, України і Росії досягли низки домовленостей щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. І домовились контрольно зустрітись через чотири місяці – аби продовжити домовлятись. Зеленський не перетнув жодну з окреслених на акції "червоних ліній". 

Підвищення прожиткового мінімуму

Кабінет міністрів України схвалив законопроект, який дасть змогу в подальшому підвищити прожитковий мінімум, за попередніми розрахунками, до 4200 грн на місяць.

Це дозволить підвищити доходи найменш забезпечених громадян без автоматичного збільшення ставок державного мита, платежів, штрафів та інших фінансових показників. Це важливий крок боротьби з бідністю в Україні.

Ще одна справа проти Порошенка

Державне бюро розслідувань відкрило справу за фактом можливого скоєння держзради п'ятим Президентом України Петром Порошенко під час підписання Мінських угод у 2015 році. 

У Державному бюро розслідувань підготували проект підозри колишньому президенту Петру Порошенку за зверненням ексчиновника часів Януковича Андрія Портнова та чинних народних депутатів.

Обшуки у волонтерів

Поліція провела обшуки у квартирі волонтерів та активістів Майдану Євгена та Наталії Акастьолових на лівому березі Києва  і в музиканта і волонтера Антіна Мухарського.

У подружжя вилучили флешки, жорсткі диски, несправні комп'ютери та зареєстрований мисливський карабін. Обшук тривав до 5:00, а вже о  5:30 ранку в  квартиру Мухарського на Подолі  увірвалися люди в масках, бронежилетах і, виламавши двері, не пред'явивши жодних документів - рішення суду або постанову прокуратури, - поклали на підлогу обличчями донизу 4 людей, вилучивши у них телефони мобільні та всю комп'ютерну техніку.

Обшук у себе Мухарський пов'язав із затриманнями та обшуками в учасників волонтерського руху в Україні та спротиву російській агресії.  

Акастьолов у коментарях до допису в соцмережі  розповів, що слідчі приходили у справі вбивства журналіста Павла Шеремета й зазначив, що під час обшуку був присутній адвокат.

Читайте також: Журналістку російського телеканалу «НТВ» не пустили в Україну через незаконне відвідування Криму
#Україна#Затримання#нормандська четвірка#Прожитковий мінімум#Шеремет
Більше новин:
Facebook у 2020 році запустить в Україні програму з фактчекінгу
15.12.2019 о 10:26
news photo
Журналістку російського телеканалу «НТВ» не пустили в Україну через незаконне відвідування Криму
14.12.2019 о 16:15
news photo