Авторизація

Війна
«Зачистка свідків»: розбився вертоліт з пілотами РФ, які брали участь в агресії проти України
08.01.2020 о 16:30
image

Російський бойовий ударний вертоліт Мі-28H "Нічний мисливець" розбився ввечері, 11 грудня, у Краснодарському краї. Обидва пілоти загинули. Волонтери InformNapalm встановили, що бойові вертольоти цього полку в 2018 році брали участь у агресії проти України, коли в нейтральних водах атакували українські катери "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу", повідомляє 24 канал.

Вертоліт належав до 55-го полку військово-повітряних сил РФ військової частини 35-666. Місце дислокації – Коренівськ, Краснодарський край.

Що відомо про катастрофу

Рік тому, 3 грудня 2018, міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm зібрала та опублікувала особисті дані офіцерів 55-го вертолітного полку, який брав участь у нападі на українські катери.

Серед вказаних осіб були:

• Олексій Склянкін, заступник командира 55-го вертолітного полку з льотної підготовки;

• Руслан Кушніренко, командир ескадрильї Мі-28H.

Вони загинули за досить дивних обставин.

Олексій Склянкін і Руслан Кушніренко
Олексій Склянкін і Руслан Кушніренко

Причини катастрофи

Справа в тому, що за попередніми повідомленнями Міністерства оборони РФ, причиною катастрофи став сильний туман. Проте, фахівці зазначають, що вертоліт Мі-28H створений для виконання бойових завдань, зокрема і у поганих погодних умовах. Тому версія про катастрофу через туман виглядає недостатньо обгрунтованою.

На сьогодні слідство також розглядає дві попередні причини катастрофи: технічна несправність або помилка в пілотуванні бойової машини. Але вказані пілоти мали великий досвід і навряд могли зробити помилку у пілотуванні. Тому ймовірною залишається версія про технічну несправність Мі-28H.

Деякі фахівці, яких опитали волонтери InformNapalm, не виключають, що справжньою причиною загибелі офіцерів, що займали високі керівні посади у 55-му вертолітному полку, є замовне вбивство з метою "зачистки свідків та виконавців військових злочинів".

Російські джерела зазначають, що заступник командира 55-го вертолітного полку з льотної підготовки Олексій Склянкін мав значний бойовий досвід і брав участь в бойових операціях в Сирії. Тому ми можемо вже активно спостерігати як російські терористи самостійно знищують своїх же пілотів. Кого ще чекає відплата?

вертоліт
Бойовий вертоліт

Читайте також:Іран погрожує атакувати Дубай і Хайфу в разі відповіді з боку США

#Війна#Росія#Вертоліт
Більше новин:
«Один з кращих пілотів на курсі»: що відомо про українців, загиблих в авіакатастрофі МАУ
08.01.2020 о 15:34
news photo
Дві великі європейські авіакомпанії припиняють польоти над Іраком і Іраном
08.01.2020 о 14:20
news photo
Іран не передасть компанії BOEING чорні скриньки з українського літака, який розбився під Тегераном
08.01.2020 о 13:32
news photo
Аварія літака в Ірані: дві людини не сіли на рейс
08.01.2020 о 12:39
news photo