Авторизація

Світ
Новим прем'єром Росії стане Михайло Мішустін
16.01.2020 о 10:00
image

Президент Росії Володимир Путін запропонував кандидатуру голови Федеральної податкової служби РФ Михайла Мішустіна на посаду прем'єр-міністра.

Володимир Путін вніс на розгляд до Держдуми кандидатуру Михайла Мішустіна після зустрічі з ним, повідомили в пресслужбі Кремля.

Цілком імовірно, Мішустіна оберуть на цю посаду 16 січня. Саме на цю дату заплановано відповідне засідання нижньої палати російського парламенту. Підтримку Мішустіну вже висловили представники фракції "Справедлива Росія". Також у четвер з ним мають зустрітися всі фракції Думи.

Увечері 15 січня Рада Держдуми провела позачергове засідання, на якому був присутнім і Мішустін. Голова Держдуми В’ячеслав Володін повідомив, що спілкувався з кандидатом у прем'єри Мишустіним понад годину. За його словами, Мішустін докладно відповів на запитання членів ради Думи. Щоправда, під час цієї зустрічі склад нового уряду не обговорювали.

Хто такий Михайло Мішустін?

Михайло Мішустін – російський державний діяч, чинний державний радник РФ I класу, доктор економічних наук. У березні 2008 року Мішустін став президентом інвестиційної компанії компаній UFG ("ОФГ Інвест"). Михайло Мішустін був керівником Федеральної податкової служби РФ з 6 квітня 2010 по 15 січня 2020 року.

Напередодні прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив про відставку уряду. Він вважає правильним прийняття такого рішення після оголошення президентом Володимиром Путіним пропозицій про зміну Конституції.

Путін збирається переписати російську Конституцію: що відомо

Путін заявив, що у російській конституції він хоче обмежити пріоритет міжнародного права. Окрім того, президент РФ збирається:

  • Змінити процедуру призначення уряду країни. Прем’єра, а також його заступників і міністрів буде затверджувати парламент;
  • По-новому призначати керівників силових відомств. Президент призначатиме їх після консультацій з Радою Федерації;

Читайте також:Кабмін Росії пішов у відставку відразу після послання Путіна


#Путін#Росія#Медведєв#Відставка#Кабмін
Більше новин:
Президент Ірану підписав закон про визнання Пентагону терористичною організацією
13.01.2020 о 14:29
news photo
Зеленський дозволив Путіну зберегти обличчя, - Олеся Яхно
13.01.2020 о 12:40
news photo
Путін у Криму спостерігав за пусками потенційно ядерних ракет
10.01.2020 о 09:20
news photo
Президент Польщі відмовився від приїзду на форум в Ізраїлі, де виступатиме Путін
08.01.2020 о 16:00
news photo
Президент Естонії відхилила подарунок Росії – пляшку кримського шампанського
08.01.2020 о 14:33
news photo