Авторизація

Суспільство
Держава може забезпечити хворих на рак тільки однією безкоштовною хіміотерапією
17.01.2020 о 15:50
image

Правоохоронці в Києві знешкодили злочинну групу, яка виготовляла і продавала фальшиві ліки, пише «Є!»  з посиланням на segodnya.            

Продавала навіть за кордон. Під час обшуків виявили чимало препаратів від онкозахворювань і гепатиту. Про це повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України. Серед флаконів були марковані, як ліки від раку, вартість яких близько 10 тисяч доларів за одиницю. Підозрювані продавали їх по 3-5 тисяч доларів.

Також правоохоронці припинили контрабанду ліків з Туреччини. Пасажир авіарейсу Анкара - Київ, громадянин України, намагався ввезти фальсифікат на суму близько 300 тисяч гривень. Зараз слідчі розшукують виробників підробок та інших причетних до контрабанди.

Співзасновниця ГО пацієнтів "Афіна. Жінки проти раку" Вікторія Романюк:

Онкопацієнтів дуже хвилює те, що у нас велика кількість неякісних ліків. І те, що регулярно з'являється інформація про фальсифікату. Взагалі, препарати від онкозахворювань дуже дорогі. А пацієнти намагаються закуповувати ліки за свої кошти. І вони хочуть знайти щось дешевше, тому що коштів не мають. І купують фальсифікат або навіть контрабанду, що дуже небезпечно для здоров'я, тому що не зберігається температурний режим. навіть якщо ліки нормальні, препарат може стати неякісним".

Про те, з якими труднощами стикаються українці, які потребують хіміотерапії, розповіла телеведуча і актриса Яніна Соколова, яка протягом семи місяців боролася з онкологією :

Це біль нашого часу. І вона буде існувати, поки будуть існувати такі страшні хвороби, іноді невиліковні, як рак. Я можу сказати, що під час лікування я проходила чотири хіміотерапії, одну з яких мені компенсувала держава. Відповідно, я не мала сумнівів в якості препарату, який мені наданий Інститутом раку. Але всі ті препарати, які я купувала сама ... Це все відбувається за допомогою приватних фірм, які дають сертифікат і які привозять в Інститут раку за допомогою кур'єра всю документацію, і ти впевнений, що з ліками все в порядку".

На думку Яніни, пацієнти часто страждають від нестачі інформації.

Люди наші часто слабо обізнані. Через те що тема раку - це тема, від якої хочеться сховатися, телевізійне простір не насичено інформацією про це. Але ж у нас в Україні зараз проживає мільйон хворих на рак, це страшні цифри. Тому люди не знають, де купувати ліки, користуються інтернетом".

Також журналістка поділилася особистим досвідом і сформулювала принципи, на які варто спиратися при купівлі ліків.

Існує ряд фактів, якими варто керуватися, коли хочеш купити ліки. В першу чергу це має бути ліцензована продукція. Друге - фірма, яка продає ліки, не повинна бути сірою аптекою, що продає якісь ізраїльські препарати. І третє - лікар. У кожного пацієнта, якому призначено це лікування, є можливість поспілкуватися з лікарем. І запитати у нього, навіть якщо вже купив, або кинувши посилання в SMS, чи дійсно ці ліки офіційне, даний".

Читайте також:Toshiba створила пристрій, що розпізнає 13 видів раку на ранній стадії

#Україна#Лікування#онкологія#Ліки#фальсифікація
Більше новин:
Ми мусимо змінити ставлення до онкохвороб у суспільстві, - Алла Мазур
13.11.2019 о 09:09
news photo
Заворотнюк частково паралізувало
09.10.2019 о 10:52
news photo
Помер «чеський соловей» Карел Готт
02.10.2019 о 11:46
news photo
Думка лікаря: чому хворих на рак стає все більше
19.09.2019 о 16:47
news photo
У Литві міністр поголив голову на знак солідарності з онкохворим прем’єром
19.09.2019 о 11:43
news photo
Яніна Соколова та Друга Ріка випустили кліп «Сьомий день» (відео)
10.09.2019 о 16:49
news photo
Емоції не викликають рак: Супрун зруйнувала міф про онкологічні захворювання
08.08.2019 о 18:20
news photo