Авторизація

Політика
Міністри мають прозвітувати, як вони витратили гроші українців, – Кацман
21.01.2020 о 13:10
image

Перш ніж звільняти міністрів, всі вони повинні прозвітувати про проведену роботу. Адже ті зарплати і премії, які вони отримували – це гроші платників податків. Про це пише ЗІК.

Таку думку висловив політичний експерт, заслужений журналіст України Володимир Кацман.

Коментуючи діяльність міністрів він сказав, що готовий дати їм всім шанс, якщо вони прозвітують.

Я готовий дати шанс і цим міністрам, і навіть цій молодій дівчині (Ганна Новосад, – ред.), яка зараз очолює міністерство освіти і науки, яка працювала у грантівських структурах, яка до цього була помічником депутата і більше нічого не зробила в житті, нічого... Але я готовий їм дати шанс. Знаєте за якої умови? При умові того, що коли їх будуть знімати з роботи чи змінювати, вони будуть звітувати про те, як вони витратили наші з вами гроші, тому що це гроші платників податків. Ось ці 36 тисяч, на які міністр не може прожити – це наші гроші, це ми зібрали у формі податків", – зазначив Кацман.

В цьому контексті він навів приклад міністра розвитку громад і територій України Альони Бабак. За словами Володимира Кацмана, вона запропонувала досить сумнівну реформу, яка, зокрема, перекладає всю відповідальність за прибудинкові території на мешканців. На його думку, перш ніж її звільняти, вона повинна була прозвітувати.

Що це таке, де звіт Альони Бабак за час перебування в депутатському корпусі спочатку, а тепер на посаді міністра? Де звіт, що ми почули, що вона зробила, що вона запропонувала, що впровадила, які ноу-хау. Де звіт, я хочу звіту? Я хочу почути від третього уряду хоча б, два попередніх не звітували... Я хочу почути, що вони скажуть, як вони витратили наші гроші, як вони зірвала програму створення ОСББ. Ні одне ОСББ в Україні не створене законним способом, ви хоч знаєте про це?", – наголосив Кацман.

До слова, міністр освіти і науки України Ганна Новосад заявила, що їй наразі вистачає її заробітної плати, проте цієї суми не достатньо для того, щоб жінка могла думати про майбутнє.

Читайте також:Найєм про свою зарплату: Можна вибирати, що ближче – злодії з відкатами чи менеджери з амбіціями і білими зарплатами

#Україна#Зарплата#Міністр#Звіт
Більше новин:
Вчителька стала фігурантом службового розслідування, бо поскаржилася на борг по зарплаті
20.01.2020 о 12:09
news photo
В Україні різко виріс рівень безробіття
20.01.2020 о 11:04
news photo
Кабмін опублікував дані про зарплати міністрів
18.01.2020 о 16:22
news photo
Українці назвали достатній рівень зарплати для нардепів
17.01.2020 о 14:43
news photo