Авторизація

Світ
Прокуратура Болгарії висунула росіянам звинувачення за хіматаку у Софії
24.01.2020 о 14:00
image

Прокуратура Болгарії звинуватила трьох росіян у спробі убивства в 2015 році власника збройового завода Еміліяна Гебрева. Його отруїли речовиною того ж класу, що й «Новічок», яким ГРУ намагалося вбити сім’ю Скрипалів у Солсбері, повідомляє ua.news.

Як повідомляється на сайті прокуратури Болгарії, у зв’язку з розслідуванням спроби навмисного отруєння Еміліяна Гебрева, що триває під наглядом поліції Софії, трьом російським громадянам пред’явлені звинувачення в спробі вбивства. За версією слідства, вони в період з 28 квітня по 4 травня 2015 року в Софії здійснили спробу навмисного вбивства шляхом отруєння постраждалих. Вже видано європейський ордер на арешт і оголошено підозрюваних у міжнародний розшук з метою арешту і подальшої екстрадиції до Болгарії.

Гебрев був госпіталізований після того, як знепритомнів на прийомі, який він влаштовував у Софії. Також отруїлися його син і один з топ-менеджерів його компанії. Бізнесмен назвав дві причини, чому росіяни його хотіли вбити – прибрати до рук його завод, та те, що він постачав зброю Україні.

Розслідувачі Bellingcat встановили, що у тей час у Болгарії перебував один із групи, яка вчиняла замах на Скрипалів, геерушник Сергєй Федотов. А експертиза встановила, болгарин був отруєний речовиною класу «Новічок». Загалом до спроби отруєння болгарського збройового бізнесмена Еміліана Гебрева у квітні 2015 року можуть бути причетні 8 російських агентів ГРУ.

Раніше повідомлялось, що до спроби держперевороту у Чорногорії, кампанії по дестабілізації в Молдові, а також до отруєнь бізнесмена Гребева і екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля у Британії причетний один підрозділ Головного розвідувального управління РФ.

Розслідувачі з’ясували ім’я російського агента, який готував державний переворот в Чорногорії в 2016 році.

Читайте також:Балканські країни почали отримувати російський газ в обхід України

 
 
#Росія#Болгарія#отруєння
Більше новин:
На Донбасі бойовики ведуть вогонь з житлових кварталів, - штаб ООС
23.01.2020 о 17:40
news photo
Ми проводимо переговори щодо звільнення українців, які перебувають у Росії та на тимчасово окупованій території – Володимир Зеленський...
23.01.2020 о 12:44
news photo
«Зеленський є адаптований Янукович-2 зразку 2019 року», - Володимир Омелян
23.01.2020 о 10:27
news photo
До Одеського порту завітав американський ракетний есмінець «USS Ross»
24.12.2019 о 13:40
news photo