Авторизація

Резонанс
В мережу злили ще одні скандальні «плівки Гончарука»
24.01.2020 о 19:11
image

Запис розмови, в якій, крім Гончарука, взяли участь міністр енергетики Олексій Оржель, голова Мінрегіону Альона Бабак, міністр економіки Тимофій Милованов, заступник міністра фінансів Василь Шкурак і глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв, пише «Є!»  з посиланням на  obozrevatel.com.     

Запис триває 8 хвилин і має часті "склеювання". При цьому на початку, до того, як на нараду щодо газу прийшов Гончарук, присутні обговорювали тему приватизації. Однак із розмови важко зрозуміти, про які підприємства йдеться.

У якийсь момент Милованов запитав: "А хто керує цим збіговиськом?". Дізнавшись, що за відсутності Гончарука головним є він, міністр економіки оголосив перерву.

Після паузи розмова звернула на тему газу і що буде з цінами, якщо їх перестати стримувати. Міністр енергетики Оржель заявив, що якщо в Україні через скасування ПСО (покладання спеціальних обов'язків) злетять ціни на газ, то це вдарить по постачальниках тепла

Якщо буде підвищення цін на газ, то ми навіть не зможемо закласти цей тариф для постачальників тепла. Постачальники згенерують борги", – сказав Оржель

Він запропонував переконати МВФ відкласти відмову від ПСО вже після завершення опалювального сезону

Цього не буде. Вони на це не підуть. Треба обґрунтувати це якоюсь логікою", – відповів на це Гончарук.

Чиновники обговорювали. що попит на дорогий газ (після скасування ПСО) стане "неплатоспроможним" і керівництво навіть великих міст (Києва, Харкова, Одеси, Дніпра) на нього не погодиться. Голова "Нафтогазу" Коболєв запропонував іншу схему – щоб міста купували газ наперед за рахунок поворотної фінансової допомоги.

На це міністр Бабак відповіла, що доведеться змінювати Бюджетний кодекс і брати гроші на цю схему з бюджету розвитку. Тоді як витрати на газ – це витрати споживання, а не розвитку.

Вони нічого не зекономлять. Вони все втратять. Заощадить держава на субсидіях, але не місцеве самоврядування. Це ресурс місцевого самоврядування на розвиток, яким ви проавансуєте витрати споживання", – сказала Бабак

Далі в ході розмови Гончарук засумнівався, що МВФ погодиться на такі маніпуляції з Бюджетним кодексом

Дуже проста історія. Розповідають казки. Але якби ти був на їхньому місці, то сказав би "товариші папуаси", – спрогнозував дії МВФ Гончарук.

Читайте також:Гончарук обіцяє компенсувати заробітні плати у разі затримок виплат

 

#записи#Гончарук
Більше новин:
Гончарук обіцяє компенсувати заробітні плати у разі затримок виплат
24.01.2020 о 14:45
news photo
Через помилку Єрмака, Зеленському довелося виступати в Давосі перед порожнім залом, - Дзівідзінский
24.01.2020 о 12:40
news photo
Про Укрзалізницю, інвесторів та МВФ: Гончарук підбив підсумки візиту в Давос
24.01.2020 о 12:00
news photo
Керівник “Укрпошти” прокоментував свою зарплату, яка більша ніж у президента США
24.01.2020 о 10:11
news photo