Авторизація

Україна
Найголовніше за день: ситуація з коронавірусом, повернення попереднього складу прокурорів у справах Майдану, позов Труби на президента Зеленського
28.01.2020 о 17:00
image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 28 січня.

Ситуація з коронавірусом

У Китаї кількість смертей від пневмонії, спричиненої новим типом коронавірусу, зросла до 106. Загалом в країні зареєстровано 4 тисячі 515 випадків зараження. Глобальна стурбованість щодо швидкості поширення інфекції зростає. 

У Львові госпіталізували юнака, який повернувся з навчання з Китаю, де від від спалаху коронавірусу померли 100 осіб. Перші аналізи свідчать про відсутність коронавірусу з Китаю, але спеціалісти проводитимуть остаточні дослідження. Не зважаючи на те, що юнак навчається далеко від міста Ухань, медики швидкої госпіталізували його й ізолювали в окремому боксі. Ретельні дослідження будуть проведені 28 січня.

У Китаї опинилася й українська модель Олександра Волкова. Їй не пощастило – вона виявилася заручницею в місті Ухань, у самому осередку. Вона розповіла, що паніка серед китайців почалася тільки після 20 січня. Вона додала, що на вулицях Ухані порожньо, в супермаркетах є крупи, але дуже мало овочів. Переповнені лікарні, багато хворих, масок не вистачає і в місті є якісь патрулі, які вирішують, чи пускати людину в лікарню.

Оголошення про продаж вакцини від китайського коронавірусу nCoV почали з’являтись на інтернет-сайтах. Ці оголошення є неправдивими, адже точно відомо, що вакцини саме від коронавірусу типу nCoV на сьогодні не існує.

Місто Тяньцзінь на півночі Китаю оголосило про введення військового стану через смертоносний коронавірус 2019-nCoV.

У зв’язку з поширенням короноавірусу посольство України в КНР рекомендує українцям, які там перебувають, залишити країну.

Спалах коронавірусу у Китаї спричинив падіння світових цін на нафту: це падіння відбувається вже 6 днів поспіль.

Повернення попереднього складу прокурорів у справах Майдану

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка повернув попередній склад прокурорів у справах розслідування злочинів проти учасників Революції гідності - Олексія Донського, Ігоря Земського, Яніса Симонова.

При цьому Апеляційний суд відмовив у відкритті провадження за апеляційною скаргою захисників "беркутівців" на ухвалу Святошинського райсуду про відвід "фейкових прокурорів". Така ухвала про відвід не оскаржується.


Позов Труби на президента Зеленського

Колишній директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба подав на президента Володимира Зеленського позов до Верховного суду.

Згідно з інформацією на порталі, Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду зареєстрував позов Труби проти Зеленського. Колишній директор ДБР просить визнати протиправним указ президента про його звільнення, скасувати та поновити себе на посаді.

Станом на 27 січня було визначено склад суду для розгляду справи. На думку самого позивача, його звільнення було політичним рішенням, яке "з'явилося в результаті реалізації сценаріїв різних груп".

Також Труба має намір поновитися на посаді директора ДБР.

Також повідомляли, Уляна Супрун переконана, що дискримінація, порушення прав, упереджене ставлення, неможливість знайти роботу та складнощі у соціалізації в суспільстві — це лише частина проблем, з якими стикаються ветерани та ветеранки після повернення з війни з Росією. Їх в Україні близько 370 тисяч.

Читайте також:Сюмар оприлюднила докази роботи Бабікова на Януковича

#Майдан#Позов#Зеленський#воєнний стан#прокурори#вакцина#Рябошапка#Роман Труба#коронавірус
Більше новин:
Штучний інтелект у Канаді передбачив спалах коронавірусу у Китаї ще 31 грудня
27.01.2020 о 15:40
news photo
Коронавірус може передаватися від людей без симптомів
27.01.2020 о 10:14
news photo
Олександр Долгополов втік з Росії: історія коміка, що жартував про Путіна і церкву
24.01.2020 о 16:00
news photo
Член правління Укрзалізниці Марчін Целєєвський в грудні отримав майже півмільйона грн зарплати
24.01.2020 о 13:38
news photo