Авторизація

Україна
Найголовніше за день: день пам'яті героїв Крут, посада Зеркаль в Нафтогазі та звільнення керівника «Укрзалізниці» Кравцова
29.01.2020 о 17:00
image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 29 січня.

День пам'яті героїв Крут

В Україні 29 січня - День пам'яті героїв Крут.

Саме в цей день у 1918 році в 130 км на північний схід від Києва відбувся бій чотирьохтисячної більшовицької армії Михайла Муравйова проти загону із київських студентів і бійців вільного козацтва, який налічував близько 400 воїнів.

Ціною своїх життів студенти і юнкери затримали наступ противника на 4 дні. Це дало можливість придушити в Києві повстання більшовиків, не дати противнику з ходу захопити українську столицю, а також вчасно підписати мирний договір з Німеччиною та її союзниками (Брест-Литовський договір), який призупинив захоплення України більшовиками. Цей бій через століття порівнюють з сучасними епізодами бойових дій на Донбасі, а саме з обороною донецького аеропорту. Президент України, Володимир Зеленський, прийняв участь в церемонії покладання квітів до Пам’ятного Хреста Героям Крут.

Посада Зеркаль в Нафтогазі

Екс-заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль призначена радником голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва. 

За даними прес-служби, у "Нафтогазі" до сфери діяльності Зеркаль входитимуть міжнародні відносини, а також підтримка позиції компанії у міжнародних судових і арбітражних процесах, зокрема, щодо захоплених Росією активів групи Нафтогаз в АР Крим.

Як зазначили в "Нафтогазі", Зеркаль має 25-річний досвід роботи юристом в приватному та державному секторі. Під час роботи в Міністерстві юстиції брала участь в усіх раундах переговорів щодо Угоди про асоціацію України з ЄС, угод між Україною та ЄС про реадмісію та про спрощення візового режиму. Була представлена в делегаціях України на переговорах з ЄС, ООН, НАТО та Радою Європи.

Звільнення керівника «Укрзалізниці» Кравцова

Наглядова рада АТ "Укрзалізниця" погодила звільнення глави компанії Євгена Кравцова з посади.

За даними джерела агентства, наглядова рада "Укрзалізниці" розглядала два варіанти вирішення: переведення на роботу в Мінінфраструктури (за заявою Кравцова) і розрив контракту з ініціативи наглядової ради.

У другому випадку передбачено "значну фінансову компенсацію" за розрив контракту раніше за його закінчення. 

Згідно з процедурою, остаточне рішення про зняття Кравцова з посади має ухвалити Кабінет Міністрів України.

Також повідомляли, що станом на 29 січня через спалах грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ) в ряді областей школи продовжують закриватися на карантин.

Читайте також:Коронавірус та як лікувати українські суди? Останні подробиці від Савінцева

#Укрзалізниця#Пам'ять#Звільнення#Нафтогаз#Крути#Зеркаль
Більше новин:
У Київській області зник 10-річний хлопчик (фото)
29.01.2020 о 15:00
news photo
Екснардепка Чорновол перелізла через паркан ДБР із «колючкою»
29.01.2020 о 09:15
news photo
В Україні протягом минулого тижня від пожеж загинуло 50 людей, - ДержНС
27.01.2020 о 13:25
news photo
Землетрус в Туреччині: вже 38 загиблих
27.01.2020 о 12:50
news photo
В Києві горить будівля Міністерства Культури. Проводиться евакуація людей
27.01.2020 о 11:25
news photo