Авторизація

Україна
США запровадили нові санкції щодо Росії за дії проти України
30.01.2020 о 14:03
image

Сполучені Штати Америки запровадили нові санкції проти Російської Федерації за дестабілізаційні дії проти України. Про це йдеться у повідомленні на сайті Міністерства фінансів США (Департаменту казначейства), пише УНІАН.

Зокрема, Управління з контролю за іноземними активами Держказначейства застосувало обмежувальні заходи проти восьми осіб та однієї компанії у відповідь на постійну агресію РФ проти України й окупацію Криму.

Раніше проти сімох з цих осіб, які є так званими "посадовцями" на території окупованого Криму, санкції запровадив Європейський Союз - за проведення незаконних місцевих виборів у вересні 2019 року. Так, санкції запроваджено проти так званих "глави Ради міністрів Республіки Крим (прем'єр-міністра)" Юрiя Гоцанюка, "виконувача обов'язків так званого губернатора Севастополя" Михайла Развожаєва, голови так званих "законодавчих зборів" Севастополя Володимира Нємцева, "голови виборчої комісії" Севастополя Сергія Даниленка, "заступниці голови виборчої комісії" Севастополя Лiдiї Басової, "секретаря виборчої комісії Севастополя" Катерини Пиркової, так члена Ради федерації Російської Федерації, яка представляє окупований Севастополь, Катерини Алтабаєвої.

Крім того, санкції запроваджено проти однієї особи і компанії за здійснення залізничних перевезень до окупованого Криму з Росії, що сприяє зусиллям російської влади у поглибленні економічної інтеграції з окупованим півостровом. Так, обмежувальні заходи запровадженні проти базованої у Москві приватної залізничної компанії Grand Service Express, яка почала здійснювати залізничні перевезення через міст, незаконно побудований у Керченській протоці, а також проти генерального директора цієї компанії Олександра Ганова.

У Сполучених Штатах заявили, що запровадження цих санкцій демонструє непохитну налаштованість США покарати Росію за дестабілізаційні дії в Україні. При цьому у Посольстві України в США привітали запровадження нових санкцій проти РФ. 

Вітаємо рішучі кроки наших американських партнерів. Це надзвичайно важливий сигнал, що адміністрація США не буде миритися з агресією Росії проти України та ніколи не визнає спробу Росії анексувати Крим", - йдеться у повідомленні посольства у Facebook.

Раніше ми повідомляли, що США запровадили посилені санкції проти Ірану.

Читайте також:США почали підготовку санкцій проти Іраку, – Washington Post

#Україна#Росія#США#Санкції
Більше новин:
ЄС може зняти санкції з Пшонки, Арбузова та Клименка, - журналіст
29.01.2020 о 16:30
news photo
Обороноздатність України постраждає: Росія вимагає виплатити їй 2,5 мільйона доларів
27.01.2020 о 14:30
news photo
«Зеленський є адаптований Янукович-2 зразку 2019 року», - Володимир Омелян
23.01.2020 о 10:27
news photo
Експрем’єр Медведєв визнав, що анексія Криму вдарила по економіці Росії
20.01.2020 о 13:20
news photo