Авторизація

Суспільство
Уряд готує нову заборону для українських школярів
30.01.2020 о 17:17
image

Школярі в Україні не зможуть користуватися смартфонами, планшетами та смарт-годинами на уроках. Про це йдеться в законопроекті № 2792, який зареєстрований у Верховній Раді. Якщо даний проект приймуть, то вчителі зможуть забирати гаджети під час уроків. Про це йдеться на інформаційному порталі РБК.

Автор законопроекту вважає, що школярі дуже довго сидять в соцмережах і грають в ігри, тому їм не вистачає часу для того, щоб спілкуватися з батьками, робити домашні заняття, займатися спортом і грати з друзями.

Ця заборона стосується не тільки учнів, а й вчителів. Виняток може бути тільки якщо пристрої використовуються в освітніх цілях і дітьми з особливими освітніми потребами.

При цьому, що остаточне рішення буде приймати директор школи. Саме він буде визначати порядок користування пристроями, що підключаються до інтернету в навчальному закладі. При цьому в цьому питанні також зможуть брати участь і батьківські комітети.

Варто зазначити, що обмеження на гаджети в школах є в різних країнах, включаючи Францію, Грецію, Таджикистан та деякі штати США. Заборону планують ввести в Німеччині, але в даний момент вона діє лише в Баварії. У Великобританії школи самі приймають рішення з цього приводу.

В Україні у 2007 році прийняли заборону на використання телефонів на уроках, але в 2014 році Міністерство освіти скасувало його і залишило рішення за школами.

Раніше ми повідомляли, що реформа «гроші ходять за школярем» не буде запроваджена.

Читайте також:В Україні зросла кількість хворих на грип: у низці областей закрили школи

#Заборона#Школа#Телефон#навчання#школярі
Більше новин:
Міністр освіти пропонує отримати кошти для вчителів за рахунок «оптимізації» мережі шкіл
26.01.2020 о 18:50
news photo
Міносвіти гарантуватиме робоче місце для вступників у мистецькі виші
23.01.2020 о 15:00
news photo
Найголовніше за день: заява про відставку Гончарука, звільнення міністерки Бабак та прийняття закону, який розширює допомогу переселенцям...
17.01.2020 о 17:00
news photo
Верховна Рада прийняла закон, який розширює допомогу переселенцям
17.01.2020 о 09:50
news photo