Авторизація

Світ
Від «спалаху» коронавіруса може постраждати і елітний алкоголь
04.02.2020 о 20:50
image

Епідемія особливої ​​форми пневмонії в Китаї загрожує погіршити фінансові показники найбільших виробників алкоголю з Європи, пише «Є!»  з посиланням на comments.ua.

Як відомо, поширення інфекції почалося напередодні Нового року за місячним календарем, святкування якого є в Китаї одним з пікових періодів споживання спиртних напоїв.

Експерти Moody's відзначають, що закриття на карантин міст з багатомільйонним населенням і введення обмежень на поїздки негативно позначиться на попиті на алкоголь. Додатково на попит впливає скорочення числа туристів в Китаї і китайських туристів в інших країнах, а також скасування безлічі авіарейсів.

Аналітики відзначають також, що негативний ефект може проявитися в наступні місяці, оскільки китайським дистриб'юторам буде складніше поповнювати свої запаси. Особливо серйозно, на думку аналітиків, може постраждати французька компанія Rémy Cointreau, що поставляє в Китай близько 20% своєї продукції (коньяк Rémy Martin, бренді Metaxa, лікер Cointreau, ром Mount Gay, віскі Bruichladdich і ін.). Негативно, за прогнозом Moody's, ситуація позначиться також на французькій компанії Pernod Ricard і британської Diageo. Перша постачає в Китай близько 10% своєї продукції (горілка Absolut, віскі Chivas Regal, Jameson, Ballantine's і The Glenlivet, лікер Kahlua, коньяк Martell, джин Beefeater і ін.), А друга - близько 5% (віскі Johnnie Walker, горілка Smirnoff , ром Captain Morgan, лікер Baileys, пиво Guinness і ін.).

Читайте також:Вилікувані від китайського коронавірусу пацієнти можуть захворіти вдруге, - експерт

#Вірус#алкоголь
Більше новин:
Кількість жертв коронавірусу з Китаю різко зросла
03.02.2020 о 11:20
news photo
Вилікувані від китайського коронавірусу пацієнти можуть захворіти вдруге, - експерт
31.01.2020 о 11:13
news photo
Розповіді про те, що всі банани заражені і їх не можна їсти, – це маячня - Комаровський
29.01.2020 о 12:21
news photo
Україна не готова до можливих епідемій – рейтинг країн
29.01.2020 о 12:00
news photo