Авторизація

Події
Лавров хоче відновити торгівлю підсанкційної Росії з ЄС «на взаємовигідній основі»
17.02.2020 о 13:26
image

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров висловив сподівання «продовження російсько-європейської співпраці на рівноправній, взаємовигідній основі». Про це він сказав в інтерв’ю італійській газеті «Стампа», передрукованому на сайті російського МЗС, пише Радіо Свобода.

Останні кілька років стали для наших відносин періодом втрачених можливостей. Діючи за принципом найменшого спільного знаменника, Євросоюз зберігає абсурдне пов’язування перспектив взаємодії з внутрішньоукраїнським врегулюванням. З ініціативи Брюсселя «заморожена» спільна робота з цілої низки напрямків. Продовжуються односторонні обмежувальні заходи, що завдають багатомільярдних збитків економіці самих європейських країн», – заявив Лавров.

Про розвиток торгівлі між підсанкційною зараз Росією та ЄС йшлося і в документі «Дванадцять кроків до посилення безпеки в Україні та євроатлантичному регіоні», який то з’являвся, то зникав на сайті Мюнхенської безпекової конференції та викликав критику в українського МЗС, низки українських політиків та американського аналітичного центру Atlantic council.

Європейський союз після анексії Криму у 2014 році і початку бойових дій на Донбасі запровадив і щоразу продовжує санкції, пов’язані з порушенням територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України. Зокрема, чинне продовження санкцій ще на півроку відбулося 19 грудня 2019 року. Наразі в санкційному списку 177 фізичних та 44 юридичних осіб.

Втім, у Брюсселі є політичні сили і лідери, які лобіюють зняття обмежень з Кремля через його агресію проти України.

Секторальні економічні санкції обмежують доступ певних російських банків і компаній до первинних і вторинних ринків капіталу в ЄС, накладають заборону на експорт і імпорт у торгівлі озброєннями, встановлюють заборону на експорт товарів подвійного призначення для військового використання або для військових кінцевих отримувачів у Росії, а також обмежують доступ Росії до певних технологій і послуг, які можуть бути використані у видобуванні нафти і пошуку її покладів.

Раніше стало відомо, що Росія дає Білорусі натяки на приєднання до єдиної держави.

Читайте також:На Мюнхенській конференції підготували 12 мирних кроків для Донбасу

#Сергій Лавров#Росія#Єс#події
Більше новин:
Через санкції порти анексованої Керчі на межі банкрутства: працівників масово звільняють
17.02.2020 о 15:00
news photo
У Росії заявили про визнання українськими рибалками факту браконьєрства
16.02.2020 о 16:54
news photo
У знаменитому храмі Москви влаштували різанину: фото нападника і подробиці
16.02.2020 о 10:37
news photo
Росія дає Білорусі натяки на приєднання до єдиної держави
14.02.2020 о 19:50
news photo