Авторизація

Суспільство
"Якщо Путін зовсім нас розсердить, ми домовимося з Лукашенком" - Історик Фельштинський
26.02.2015 о 18:29
image

У Києві російською мовою у видавництві "Наш формат" вийшла моя книга "Третя світова: битва за Україну", написана у співавторстві з Михайлом Станчевым. Вона писалася в найважчі для України місяці, у березні-червні 2014 року, коли ошелешений захопленням Криму світ застиг в бездіяльності, чекаючи, що буде. Минуло одинадцять місяців. Можна підбити перші підсумки.

Ми не дамо Путіну захопити Україну. Я хотів би, щоб він це зрозумів раніше, а не пізніше. Поки Меркель і Олланд залучені в дипломатичні і політичні переговори, США починають поставки зброї через Об'єднані Арабські Емірати, а англійці посилають перші війська, 75 офіцерів-інструкторів. У нас - поділ обов'язків. Кожен займається своєю справою. - розповідає історик.

У Росії відносно України на сьогодні залишився лише один важіль тиску: військовий. Це потужний інструмент, але недостатній, навіть для захоплення однією України. Все інше свій вплив: культурний, політичний, дипломатичний і економічний - Путін розтратив за перші одинадцять місяців війни, розпочатої ним у березні 2014 року. Найстрашнішу свою тактичну помилку він зробив, коли увійшов у проросійську східну Україну і знищив ракетно-артилерійським вогнем свою п'яту колону. Розтоптавши танками два східних регіону, Путін позбувся впливу в сусідній країні, яка тепер вже ніколи не захоче стати частиною "русского мира" і говорити мовою агресора - по-російськи. 

Ми ще не почали використовувати важіль економічного тиску, тому що санкції застосовувати не починали, і падіння рубля викликано виключно падінням ціни на нафту.

Що стосується вільного світу, то ми ще навіть не приступили до надання тиску на Росію. У нас на даний момент задіяні лише дипломатичні і політичні інструменти (в форматі в цілому безглуздих переговорів, які проводить з Путіним Євросоюз). Ми ще не почали використовувати важіль економічного тиску, тому що санкції застосовувати не починали, і падіння рубля викликано виключно падінням ціни на нафту.

Читайте також:Пєсков розповів за яких умов може настати ренесанс у відносинах між Росією і Заходом

Економічний тиск у форматі відключення від системи SWIFT, закриття повітряного простору для цивільних літаків Росії, припинення польотів іноземних компаній в Росії, анулювання віз для російських громадян, анулювання закордонних паспортів для осіб, які мають російське громадянство і проживають у Росії, заморожування всіх активів російських громадян і російських фірм і компаній за кордоном до закінчення конфлікту і повернення Криму Україні - це все ще попереду. І для цього нам навіть напружуватися не треба, тому що забороняти - не будувати.

Якщо Путін зовсім нас розсердить, ми зажмуримся, підемо на компроміс з совістю і в обмін на невеликий багатомільярдний низкопроцентный кредит зробимо попереджуючий удар і домовимося з Лукашенком про входження Білорусі до НАТО, поки вона знову не стала Білорусією.

А військові ресурси ми задіяти поки не будемо, тому що цей ресурс у розмові з Путіним у нас останній.

Читайте також:Джемілєв: На час анексії Криму Україна була розслаблена

#Крим#Війна#Україна#Росія#Білорусь#озброєння
Більше новин:
Пєсков розповів за яких умов може настати ренесанс у відносинах між Росією і Заходом
26.02.2015 о 08:35
news photo
Джемілєв: На час анексії Криму Україна була розслаблена
26.02.2015 о 00:29
news photo
Аксьонов обіцяє військовий трибунал над Порошенком
23.02.2015 о 13:36
news photo
В Криму хочуть вирішити проблему нестачі води опрісненням Азовського моря
19.02.2015 о 13:34
news photo
Російська Держдума подумує звинуватити Україну в "екоциді" Криму
16.02.2015 о 17:17
news photo
Джемілєв: на кордоні з Кримом процвітає корупція
13.02.2015 о 21:44
news photo