Авторизація

Політика
Федині вручили клопотання про запобіжний захід у справі про погрози Зеленському
25.02.2020 о 16:00
image

Народній депутатці від "Європейської Солідарності" Софії Федині у ДБР вручили клопотання про запобіжний захід. Це стосується справи про погрози президенту Зеленському. Слідство хоче для неї запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Софія Федина була у ДБР 25 лютого на черговому допиті. Під час нього їй вручили клопотання про запобіжний захід. Про це повідомив її адвокат, передає Укрінформ.

Народна депутатка України від "Європейської солідарності" Софія Федина заявила, що, приїхавши на Донбас у світлій сорочці, президент України Володимир Зеленський міг стати легкою "мішенню" для російських снайперів.Сторона захисту вважає справу політично мотивованою. Сама Федина деталі допиту коментувати відмовилась і послалась на таємницю слідства.

У зв'язку з цим у неї виникли серйозні претензії до охорони першої особи держави. Відео з таким застереженням парламентарки опублікували на Telegram-каналі PavlovskyNews

На передовій стріляють, на передовій розриваються гранати, на передову небезпечно приїжджати в білій або блакитненькій сорочечці. Я ще раз нагадаю, що з початку 2020 року дуже активізувалися снайпери. А щойно ти виділяєшся на тлі, це означає, що ворожі снайпери працюють. І в мене, до речі, величезні питання до служби безпеки президента. Хто його пустив у такій яскравій сорочечці на передову 26 жовтня?" – згадала Федина про осінній візит президента на Донбас.

Федина після допиту під стінами ДБР:

Вона також додала, що президент не намагався зустрітися ані з нею, ані з Марусею Звіробій і запросила його проговорити цю ситуацію перед журналістами.

Коротко про скандал із Фединою і Звіробій та, до чого тут Зеленський:

26 жовтня президент Володимир Зеленський відвідав ветеранів-добровольців у Золотому та у нього з ними виникла надемоційна розмова. Відбувалися ці події напередодні старту розведення військ.

Цього ж дня Софія Федина на своїх сторінках у соцмережах опублікувала відео, де вона з волонтеркою Марусею Звіробій у грубій формі прокоментувала як візит гаранта, так і його спілкування з воїнами.

Жінок обурила поведінка очільника держави. Під час своїх висловлювань вони застосували ненормативну лексику, а також говорили про небезпеку від перебування президента на передовій.

Ти там частіше їзди, там тебе підірвуть, хто-небудь там тебе підірве… Там ненароком може вибухнути граната, там бувають обстріли, – зверталися до президента Федина та Звіробій.

Як повідомляли раніше,  слідчі ДБР направили в Офіс генпрокурора проєкт повідомлення про підозру в погрозі вбивством президенту Володимиру Зеленському нардепці Софії Федині. Нардепка відреагувала на цей крок і заявила, що в Україні стало злочином захищати державу й боротися за свою країну.

Читайте також:Суд обрав запобіжний захід Звіробій

 

#Зеленський#погрози#ДБР#Федина
Більше новин:
Причетні до «Партії регіонів»: як оновилася Вища рада «слуг народу»
19.02.2020 о 12:00
news photo
ДБР вручило підозру народній депутатці Софії Федині
12.02.2020 о 13:50
news photo
Я не дозволю зачмирити військових, – Звіробій різко відреагувала на вручення їй підозри
10.02.2020 о 14:30
news photo
Депутатку Федину викликають до ДБР, вручатимуть підозру
05.02.2020 о 12:10
news photo