Авторизація

Політика
В. о. глави «Укренерго» йде у відставку
26.02.2020 о 10:00
image

Виконувач обов'язків глави "Укренерго" Всеволод Ковальчук сьогодні, 26 лютого, оголосив про свою відставку. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Ковальчука в Facebook.

За словами Ковальчука, вже сьогодні він складе обов'язки глави "Укренерго". Він додав, що йшов до цього рішення декілька місяців.

Відсьогодні я припиняю виконувати обов’язки голови правління "Укренерго". Це було непросте для мене рішення, до якого я йшов кілька місяців", - написав він.

Ковальчук керував компанією більш ніж чотири роки. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook. За його словами, за цей час "Укренерго" досягла великих успіхів. При цьому пояснив, що звільнився через те, що "не поділяє поточну політику в галузі, а особливо політизацію чисто економічних процесів на ринку електроенергетики".

Органом управління Укренерго після анбандлінгу є Міністерство фінансів. Проте політику в галузі має робити Міністерство енергетики. ... Нажаль, впродовж тривалого часу робота "Укренерго" блокується діями або бездіяльністю цієї установи, аж до того, що ми змушені були захищати інтереси компанії в судовому порядку", – заявив Ковальчук.
Серед інших претензій він назвав безпідставне відтермінування на невизначений строк сертифікації "Укренерго" як незалежного оператора за європейськими стандартами, "бо необхідні зміни в законодавство так і не були ініційовані профільним Міністерством, незважаючи на численні звернення".

Також на думку Ковальчука рішення у сфері підтримки виробників з відновлюваних джерел та щодо виконання спеціальних обов’язків по забезпеченню гарантованих цін для населення (ПСО) систематично викривлюють ринок електроенергії. Все це створює загрози для стабільної роботи енергосистеми та відлякує закордонних інвесторів.

Звіт Ковальчука про роботу

Таким чином, особисто я не розділяю поточну політику в галузі, а особливо політизацію суто економічних процесів на ринку електроенергетики. Я завжди був і залишаюся прихильником ліберальних економічних законів, сильної держави та верховенства права. Блокування діяльності стратегічних підприємств, порушення букви та духу міжнародних зобов’язань, бездіяльність, популізм і адміністративний тиск я зневажаю та вважаю для себе неприйнятним працювати в подібних умовах", – підсумував Ковальчук.

На даний момент невідомо, хто буде виконувати обов'язки голови "Укренерго".

Нагадаємо, раніше народний депутат Олексій Гончаренко повідомляв, що тимчасовий виконувач обов'язків голови правління "Укренерго" Всеволод Ковальчук залишить компанію наступного тижня.

Крім того, в інтерв'ю РБК-Україна Ковальчук розповідав, що з моменту запуску ринку електроенергії піддіється шантажу з боку невстановлених осіб. Він зазначав, що знаходиться в активній фазі шантажу з червня 2019 року. Ковальчук додав, що подав заяву в правоохоронні органи.

Додамо, що 21 лютого міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель запропонував міністру фінансів призначити Андрія Стасива т.в.о. голови "Укренерго".

Читайте також:Ковальчука звільнили з посади глави Укренерго і призначили Кудрицького: що про це відомо

#Відставка#«Укренерго»#Всеволод Ковальчук
Більше новин:
«Зупиніть тиск!» Виробники «зеленої» енергії звернулися до Зеленського
03.02.2020 о 12:00
news photo
«Укртрансгаз» повідомив про арешт майна компанії та коштів на її рахунках
22.01.2020 о 15:00
news photo
Патрульна поліція України знизила мінімальний вік набору на роботу
02.01.2020 о 12:00
news photo
«Тут або вони, або ми!»: Сенцов закликав звільнити підозрюваних у вбивстві Шеремета
24.12.2019 о 09:11
news photo
Охоронна археологічна служба України оголошує наступ на скарбошукацтво
05.12.2019 о 09:28
news photo
Співробітникам Укренерго інкримінують привласнення понад 40 млн грн, — Нацполіція
05.09.2019 о 17:24
news photo
Ціну на електроенергію для неприбуткових споживачів можна знизити на 20%, — Герус
20.08.2019 о 09:40
news photo