Авторизація

Україна
Усі області готові приймати можливих хворих на коронавірус – головний санлікар
27.02.2020 о 14:53
image

Головний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко заявляє, що в кожній області визначили госпітальні бази і бригади екстреної швидкої допомоги на випадок поширення коронавірусу.

Про це сказав Ляшко на брифінгу 27 лютого, пише УП.

У кожному регіоні визначено на перший етап по 2 госпітальні бази і бригади швидкої екстреної допомоги, які викликатимуться на ці випадки. Ці госпітальні бази мають у себе в структурі облаштовані інфекційні бокси – їх близько 2,5 тисяч. А загалом в інфекційній мережі лікарень близько 12,5 тисяч ліжок. На першому етапі ми говоримо про те, що випадок має бути ізольований", - говорить Ляшко.

У випадку зростання кількості хворих у МОЗ є перспективні плани перепрофілювання лікарень, коли відділення за відділенням перепрофільовуються і приймають хворих з тією чи іншою інфекцією.

За словами Ляшка, така ситуація відбувається в країні щороку, коли є спалахи захворювання на грип.

Також головний санлікар розповів, що наразі в МОЗ відпрацьовують питання можливої самоізоляції в  квартирах для хворих з симптомами, як це наразі впровадили в Німеччині.

Мова йде про тих людей, які готові на самоізоляцію і не мають симптомів чи критеріїв для госпіталізації.

За словами Ляшка, це важливо, бо серед усіх випадків захворювання на коронавірус сьогодні лише до 20%  є тяжкими випадками, а тих випадків, які потребують реанімування, – тільки 3%. Головний санлікар відзначив, що це є невеликою цифрою, тому більшість країн рекомендують самоізоляцію.

Ляшко додав, що наразі опрацьовують усі юридичні нюанси – як люди має не виходити на роботу, хто підпише їй лікарняний, тощо – і теж за потреби запроваджуватимуть таку практику.

Головний санлікар також запевнив, що в Україні є тест-системи для перевірки на коронавірус, але вони перебувають у Центрі громадського здоров’я у Києві, а не в регіонах.

Він пояснив, що наразі чимало людей хочуть пройти тест на коронавірус, але поки що ці тест-системи використовують лише з діагностичною метою для людей з температурою – зокрема, для тих, які відвідували країни, де був зафіксований спалах коронавірусу.

27 лютого мер Києва Віталій Кличко заявив, що у столиці визначили лікарні, у яких підготували бокси в інфекційних відділеннях, щоб приймати людей на карантин і лікування у випадку розповсюдження коронавірусу.

Раніше ми писали, що у Єврокомісії вважають, що спалах коронавірусу може викликати новий економічний спад.

Читайте також:У ВООЗ заявили про неготовність світу до поширення коронавірусу

#Україна#лікар#хворі#коронавірус
Більше новин:
Коронавірус в Європі: список країн
27.02.2020 о 11:30
news photo
РНБО визначила, у кого які шанси пережити коронавірус
27.02.2020 о 10:24
news photo
Євробачення-2020 можуть перенести через коронавірус
26.02.2020 о 18:00
news photo
Прикордонники: прийнято рішення перевіряти температуру всіх громадян з усіх країн світу
26.02.2020 о 17:03
news photo