Авторизація

Економіка та бізнес
«Краще знизити податки бізнесу»: Мінфін виступив проти виділення 90 млрд грн на підтримку економіки
28.02.2020 о 09:11
image

У Міністерстві фінансів України виступили проти ідеї Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства виділити понад 90 мільярдів гривень протягом наступних трьох років на державну підтримку економіки, пише Громадське.

Так, міністерка фінансів Оксана Маркарова розкритикувала цю ідею у коментарі під відповідною пропозицією міністра розвитку економіки Тимофія Милованова у Facebook.

Якщо є зайві 90 млрд, то краще знизити податки для усього бізнесу, а не перенаправляти кошти платників податків на деяких обраних», — заявила міністерка.

За її словами, бізнесу наразі потрібні рівні умови та верховенство права. Збільшення ж видатків бюджету на підтримку окремих категорій бізнесу у Мінфіні вважають помилкою.

Зазначимо, що пропозиція про виділення 90 мільярдів гривень була опублікована Мінекономіки 27 лютого. Цю пропозицію відомство прагне включити до бюджету на наступні 3 роки — 2021-2023 роки. Водночас цей бюджет ще мають погодити в уряді та парламенті.

Відповідні кошти, сума яких рівна річному бюджету Міністерства внутрішніх справ (поліції, Національної гвардії, ДСНС та інших служб міністерства), Мінекономіки планує виділити на підтримку аграріїв та деяких видів промисловості, а також на державну підтримку експорту.

Зазначимо, що українська промисловість наприкінці 2019 та початку 2020 року переживає спад, який у січні сягнув 5,1% у річному вимірі.

Раніше ми писали, що Маркарова спрогнозувала тренд на валютному ринку.

Читайте також:«Слуги народу» пропонують ввести прогресивну шкалу для податку на прибуток

#Економіка#Фінанси#Податки#Бюджет#Бізнес
Більше новин:
Уряд підготував неприємний сюрприз абітурієнтам, які планують вступати до навчальних закладів на контракт
27.02.2020 о 20:50
news photo
Найголовніше за день: коронавірус в Європі, зіткнення у Харкові, скасування люстрації.
27.02.2020 о 17:00
news photo
Олексій Голобуцький: «Росія витрачає на пропаганду суми, співрозмірні з нашими кредитами МВФ»
27.02.2020 о 13:51
news photo
У Єврокомісії вважають, що спалах коронавірусу може викликати новий економічний спад
27.02.2020 о 13:33
news photo