Авторизація

Події
Допит Порошенка в ДБР. Пряма трансляція
28.02.2020 о 11:33
image

Петро Порошенко приїхав на допит в ДБР. Під будівлею проходить акція на його підтримку. 

Кореспондент інфопростору «Є!» перебуває на місці подій та проводить пряму трансляцію.

Печерський суд Києва раніше ухвалив рішення про примусовий привід Порошенка на допит у ДБР. Разом з тим суд не повідомив політику про засідання, як цього вимагає Кримінальний процесуальний кодекс.

За словами адвокатів експрезидента, це юрисдикція не Печерського суду, а Шевченківського.

 Поряд з будівлею ДБР чергує патрульна поліція. 

 Активісти, які підтримують п'ятого президента України, лідера партії "Європейська Солідарність" перебувають біля входу у ДБР.

Також у цей час хотіли зайти в ДБР і депутати фракції "Європейської солідарності", але охорона пропустила лише Порошенка і його захисників.

У "ЄС" повідомили, що парламентарі прийшли раніше за експрезидента і хотіли передати керівництву ДБР вимоги від родин Небесної сотні.

Але нардепам незаконно перешкоджали зайти до приміщення ДБР, хоча "Конституція та закон про статус народного депутата дають їм право  "безперешкодно потрапляти на територію державних установ, підприємств і організацій". 

Нардепи через те, що їх не пускали, викликали поліцію, яка, за даними пресслужби, за пів години так і не приїхала.

 Під стінами ДБР багато поліції. З іншого боку на завершення допиту чекають журналісти. 

 

 Люди тримають у руках плакати з різними надписами: "Зе, воюй з Росією, а не патріотами", "Ланцюг реваншу", "Довбні будують Росію", "Сьогодні порох завтра вибух" та ін.

 Як нагадування про події на Майдані та Небесну Сотню, звучить патріотична пісня "Тополя". 

"Ні Януковичам у ДБР", "Ні репресіям проти Майданівців" -  багато закликів на плакатах, що передають основні вимоги активістів. 

 У "ЄС" повідомили, що парламентарі прийшли раніше за експрезидента і хотіли передати керівництву ДБР вимоги від родин Небесної сотні.

 На плакатах також бачимо нагадування про останні протести під ДБР за звільнення Венедіктової та її заступника Бабікова. 

 Всі очікують на завершення допиту. Нагадаємо, кореспондент інфопростору «Є!» також перебуває на місці, де проходить акція та слідкує за перебігом подій. 

У розпорядженні кореспондента інфопростору «Є!» з'явився "народний документ" - народна підозра Венедиктовій від українського народу. Ці папірці роздавали на акції під ДБР. Це частина перфоменсу протестувальників.

Під ДБР також прийшов народний депутат від "слуги народу" Дубінський. Під вигуки активістів "Ганьба Дубінському" та "Україна понад усе" депутат зайшов до приміщення ДБР.  

Знімальна група "1+1" під'їхала під ДБР. Активісти вигукують "Ганьба плюсам", "Брехуни". Далі звучить гімн України та вигуки "Одна єдина соборна Україна", "Ні реваншу", "Ні політичним репресіям". Ситуація стає гарячіша. 

Зі сцени активісти ще раз наголошують, що ДБР зараз - це ФСБ, це зливний бачок Росії. Всі справи, які знаходять зараз в "Державному бюро репресій" шиті "зеленими" нитками. 

Зеленський, воюй з Росією, а не з патріотами. Ти працюєш на благо Росії. Венедіктова нехтує памятю героїв Небесної Сотні, нашою Гідністю та Незалежністю", - кажуть активісти.
13 000 людей загинули за нашу свободу з 2013 року, а держава прикриває свої поразки тим, що переслідує політичних опонентів. Зеленський наслідує Януковича. Хочуть дати воду в Крим. В очах Путіна, агресора та мородера, бачать мир. Це війна!", - переконані активісти.

"Чемодан, вокзал, Ростов", "Ганьба", "Дубінський - чорт" - вигукують активісти 

Люди чекають на закінчення допиту Порошенка.

Раніше стало відомо, що син Порошенка втрапив у скандал: як це вплине на репутацію п'ятого президента.

#Порошенко#активісти#допит#підтримка#ДБР
Більше новин:
Центр Разумкова оприлюднив новий результат довіри топ-політикам
24.02.2020 о 21:03
news photo
День Небесної Сотні: у Києві вшановують пам'ять Героїв
20.02.2020 о 18:00
news photo
Онищенко просить політичного притулку в Німеччині
12.02.2020 о 11:00
news photo
Семен Семенченко: «Міністерство ветеранів потрібно взагалі розганяти і призначити нове керівництво»
29.01.2020 о 15:44
news photo