Авторизація

Війна
«Хлопці, до побачення»: генерал СБУ розповів про можливий «план Б» Зеленського щодо Донбасу
02.03.2020 о 09:12
image

Президент України Володимир Зеленський розглядає "запасний варіант" врегулювання на Донбасі, який передбачає повну ізоляцію ОРДЛО. Про це розповів колишній начальник Головного слідчого управління СБУ генерал Василь Вовк, посилаючись на джерела, "близькі до Мінської групи", передає УНІАН.

Як розповів Вовк, українська сторона не вірить у можливість провести восени на Донбасі місцеві вибори. Генерал СБУ нагадав скандальну заяву колишнього помічника президента РФ Владислава Суркова про Україну.

Ми почули Суркова. Він не пішов у відставку. У Москві ніхто не йде у відставку, і колишніх КДБістів не буває. Він каже, що Україна - не та держава, куди потрібно повертати Донбас. Не будуть вони нам повертати Донбас український, вони Україну повернуть Донбасу - ось їхня мета", - пояснив він.

За його словами, в ситуації, що склалася, українська сторона стурбована в першу чергу тим, щоб зупинити загибель людей.

У мене є підстави говорити, що у керівництва держави є запасний варіант, що робити. Може він не запасний, а основний. У нас на кордоні з Кримом гинуть люди? Зробімо, щоб і там не гинули. Ясно, що Донбас не віддасть нам Росія. Давайте такий самий адмінкордон, і нехай там живуть поки що", - заявив Вовк.

Росії досить виділити один вихідний день, провести референдум, і вона забере ці території. Але їй це не потрібно - це посилення і розширення санкцій. Їй потрібно, щоб в Україні був цей чиряк, ця зараза, яка ранить і коле. І впливати таким чином на Україну", - зазначив він. Генерал закликав українців "не жити ілюзіями, а реально оцінювати ситуацію". 

Керівництво держави і президент, виходячи з того, що я чую, а я системно відстежую його промови, вже бачить, що треба переходити до варіанту №2, який, за великим рахунком, є першим варіантом. Це кордон, повна зупинка вогню і "хлопці, до побачення", – розповів Вовк.

Раніше стало відомо, що бойовики порушують домовленості щодо розміщення техніки на Донбасі, - СЦКК.

Читайте також:Олексій Голобуцький: «Росія витрачає на пропаганду суми, співрозмірні з нашими кредитами МВФ»

#Війна#Україна#Росія#Донбас#Бойовики
Більше новин:
Бойовики порушують домовленості щодо розміщення техніки на Донбасі, - СЦКК
01.03.2020 о 16:32
news photo
На Донбасі зафіксували роботу снайперів, один військовий поранений
29.02.2020 о 09:02
news photo
Російські військові вбили бійця ЗСУ: розв'язалися криваві бої
28.02.2020 о 09:08
news photo
Королевську під вигуки «Ганьба» вигнали з Львівської ОДА: відео
27.02.2020 о 15:30
news photo