Авторизація

Події
У Нових Санжарах закінчився карантин: Зеленський прибув на Полтавщину
05.03.2020 о 12:00
image

У Нових Санжарах Полтавської області 5 березня закінчився двотижневий карантин у громадян, яких 20 лютого евакуювали через коронавірус із Китаю, повідомляє obozrevatel.

Водночас на Полтавщину з робочим візитом, а також щоб зустріти виписаних пацієнтів із санаторію Нацгвардії, прибув президент Володимир Зеленський. Про це повідомляє Офіс глави держави на сторінці у Facebook.

Як заявив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко, обсервація завершиться о 12:00. За його словами, ні в кого з евакуйованих не було виявлено ознак захворювання, викликаного COVID-19.

Перед завершенням обсервації усім пацієнтам, які перебували у санаторії Нацгвардії у Нових Санжарах, вручили відповідні довідки про те, що вони не інфіковані коронавірусом і пробули на 14-денному карантині. Українців мають відвезти по домівках, а іноземців – до Києва.

 

Відомо, що на виїзді з карантину всіх їх зустріне президент України Володимир Зеленський. На Полтавщину він прибув на вертольоті й у супроводі глави Офісу президента Андрія Єрмака, заступника керівника ОП Кирила Тимошенка і прессекретарки Юлії Мендель.

"Тут, у Полтавській області він перебуватиме з офіційним візитом. Але найголовніше те, що, за словами керівника Центру громадського здоров'я Ігоря Кузіна, результати фінальних тестів на коронавірус показали, що всі абсолютно здорові", – йдеться у повідомленні.

Додамо, що секретар РНБО Олексій Данілов і глава МВС Арсен Аваков теж приїхали в Нові Санжари, щоб зустріти українців та іноземців, які сьогодні покинуть медцентр.

Як повідомляє видання "Зміст", у селище з усієї України також з'їжджаються родичі пацієнтів.

Дуже переживали, але нічого, все добре. Вони жили в хороших умовах, особливо переживати, я думаю, і не треба було. Хотілося б швидше додому", – прокоментувала мати однієї з евакуйованих Ольга Павлова із Кривого Рогу.

Зазначається, що зараз у Нових Санжарах спокійна обстановка. Єдиний поліцейський блокпост встановлено біля в'їзду в санаторій.

Карта поширення коронавірусу COVID-19 у світі:

Українці виходять з карантину в Нових Санжарах. Дивіться відео

Глава держави виступив перед журналістами після короткого спілкування з людьми, для яких о 12:00 5 березня закінчився карантин.

"І звичайно, хочу подякувати нашому МОЗ, прекрасній пані Скалецькій. Я не боюся!" – сказав президент і обійняв колишню міністерку під гучні оплески.

Зеленський обійняв Скалецьку

Як повідомляли раніше, Україна організувала евакуацію своїх громадян із китайського міста Ухань. Евакуація українців із китайського міста Ухань коштувала 4,5 мільйона гривень. Про це свідчать результати тендеру Мінінфраструктури в системі ProZorro.

Читайте також:Розважаються іграми та ризикують погладшати: як проводять час евакуйовані у Нових Санжарах

#Зеленський#карантин#завершення#Нові Санжари
Більше новин:
«Танці в коридорі»: Скалецька розповіла про атмосферу в Нових Санжарах
24.02.2020 о 12:04
news photo
Жоден із звільнених два місяці тому полонених не отримав 100 тис. грн, - Бутусов
24.02.2020 о 10:22
news photo
Іноземці в обсервації в «Нових Санжарах» знадобилася допомога лікарів
23.02.2020 о 14:56
news photo
У Раді нацбезпеки повідомили, хто підбурював натовп у Нових Санжарах
22.02.2020 о 13:30
news photo
Зеленський терміново відправив главу РНБО в Нові Санжари
22.02.2020 о 11:38
news photo