Авторизація

Світ
«Ми чекали цього п’ять з половиною років». Рідні загиблих у катастрофі рейсу МН17 прокоментували початок суду над росіянами
08.03.2020 о 16:30
image

Родини загиблих у катастрофі відвідали меморіальний комплекс пам’яті жертв трагедії, розташований біля амстердамського аеропорту Схіпхол, пише «Є!», з посиланням на nv.ua. Саме звідти майже шість років тому злетів літак, який за кілька годин збили в небі над Україною з російського ЗРК Бук.

Цей суд — це дуже важливий етап для нас. Ми чекали на нього п’ять з половиною років. Дуже важливо, що розповідатимуть свідки. Я з нетерпінням чекаю показів цих свідків, — сказав Укрінформу Піт Плуг, член правління нідерландського фонду Авіакатастрофа, який представляє велику групу родичів жертв трагедії МН17.
Чотири людини [офіційні підозрювані — прим. ред.] для початку — це дуже хороша новина для нас. Хоча не думаю, що вони будуть у суді, але дуже важливо, що всі дізнаються, що сталося, хто грав яку роль, — зазначив він.

 Відомо, що один з чотирьох підозрюваних — росіянин Олег Пулатов — виявив бажання брати участь у судовому процесі у справі МН17. Його інтереси представлятимуть двоє нідерландських адвокатів. 

Цей суд міг би тривати рік без адвокатів, які представляють одного з чотирьох підозрюваних, та тепер, я думаю, процес може тривати до п’яти років, — сказав Плуг.

Зі свого боку Антон Котте, який втратив старшого сина, невістку та шестирічного онука, додав, що так само з нетерпінням чекає на початок судового процесу.

Я сказав 5 років тому, через тиждень після катастрофи, що ми зобов’язані завершити цей процес заради тих, кого ми любимо. Ми не знаємо, що може статися, ми дізнаємося про це лише в понеділок о 10 ранку, коли приїдемо до суду і, цілком можливо, що хтось з підозрюваних захоче приїхати в Нідерланди, — поділився він.
Читайте також: Україна і Канада готують угоду про мобільність молоді, - посол
#Літак#Суд#Авіакомпанія#Загиблі#родичі#МН17
Більше новин:
На кордоні з Польщею автомобіль намагався прорватися через кордон
08.03.2020 о 14:56
news photo
Україна і Канада готують угоду про мобільність молоді, - посол
08.03.2020 о 09:40
news photo