Авторизація

Війна
Бойовики ракетою поцілили у вантажівку українських воїнів: є загиблі, 11 поранених – деталі бою
10.03.2020 о 15:00
image

Проросійські бойовики влаштували потужний обстріл українських військових у Пісках і під Авдіївкою. Зокрема, окупанти били з артилерії – зі 120- та 122-міліметрових мінометів і гаубиць, повідомляє 24 канал

У результаті підбили вантажівку ЗСУ ГАЗ-66. Також відомо, що внаслідок обстрілу двоє українських військових загинули та ще 11 зазнали поранень.

Бій у Пісках: попередня інформація

Про бій у Пісках, зокрема, написав журналіст Юрій Бутусов у фейсбуці. 

"Бій у Пісках і під Авдіївкою – обстріл українських позицій з російських 120- та 122-міліметрових мінометів і гаубиць під Донецьком. Підбито вантажівку ГАЗ-66 ЗСУ. Наші почали відповідати за годину. Поранені в одному з розвідбатів", – зауважив він. 

Журналіст Андрій Цаплієнко, зі свого боку, зазначив, під час евакуації помер важкопоранений боєць.

Деталі бою в Пісках 

ТСН повідомляє, що під час бою бойовики з протитанкової керованої ракети поцілили у військову машину, в якій їхали українські захисники. Внаслідок обстрілу постраждали одинадцятеро українських воїнів, усіх їх евакуювала медична служба. Ще двоє бійців загинули. Інцидент стався в районі Первомайського, неподалік Пісків.

У пресцентрі Об'єднаних сил розповіли, що бій уже закінчився та наразі ситуація є контрольованою. Підрозділи резерву зі складу Об’єднаних сил перебувають у готовності. 

За даними українських військових, окупанти били з забороненого мінськими угодами озброєння, зокрема, з:

мінометів калібру 120 мліметрів,

гранатометів різних систем,

великокаліберних кулеметів, 

стрілецької зброї.

Для придушення вогню противника підрозділи операції Об’єднаних сил використовували наявні вогневі засоби та дали російським окупантам адекватну відповідь", – додають у штабі.

Також тут підтвердили, що бойовики обстріляли з протитанкового ракетного комплексу вантажівку одного з підрозділів операції Об’єднаних сил. Внаслідок влучання протитанкової керованої ракети є втрати серед українських захисників.

Згодом у штабі уточнили, що бойовики здійснили обстріл санітарного автомобіля українських військових. За допомогою безпілотників окупанти скинули два заряди ВОГ-17 на дах машини. Остання мала маркувальні емблеми Червоного Хреста. Атака відбулася поруч із населеними пунктами Широкине та Гнутове, що на Донецькому напрямку. 

За попередньою інформацією українського командування, станом на 12:30 10 березня один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув і ще чотири зазнали поранень. Водночас військові уточнюють втрати противника.

Додамо, що 8 березня бойовики влучили ракетою у вантажівку з українськими військовими. У результаті загинув український військовослужбовець Сергій Черних і ще шестеро бійців зазнали поранення.

війна на донбасі, окуповані території
Карта окупованих територій Донбасу / Інфографіка 24 каналу
 
 
#Війна#Загиблі#Обстріли
Більше новин:
Минулої доби бойовики 10 разів порушили «режим тиші»
10.03.2020 о 10:17
news photo
Обвал цін на нафту: як це вплине на Україну, курс гривні і ціни на бензин
09.03.2020 о 17:50
news photo
Доба на Донбасі обійшлася без втрат у лавах українських військ
08.03.2020 о 09:13
news photo
Бойовики з мінометів 82-го калібру обстріляли Зайцеве
07.03.2020 о 14:53
news photo
Зеленський розповів про новий обмін полоненими з Путіним
06.03.2020 о 10:40
news photo
На Донбасі пройшли нові жорсткі бої: ЗСУ повідомили про поранених
06.03.2020 о 09:30
news photo
Доба в зоні ООС: один український військовий загинув, ще 5 - поранені
04.03.2020 о 09:15
news photo