Авторизація

Київ
Влада Києва пообіцяла розвозити на роботу медиків і поліцейських
19.03.2020 о 12:40
image

Влада Києва пообіцяла організувати перевезення медиків, поліцейських та працівників підприємств, що забезпечують життєдіяльність міста, в умовах карантину через поширення коронавірусу, а також скасування роботи метро.

Решті необхідно залишатися вдома. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, написала пресслужба КМДА.

Лише працівники, робота яких сьогодні є особливо важливою: медики, працівники правоохоронних органів, працівники підприємств, що забезпечують життєдіяльність міста, – мають працювати у штатному режимі. Для них влада організує розвезення", – сказав Пантелеєв.

Він додав, що громадяни повинні усвідомлювати рівень небезпеки, особливо зважаючи на масштаби поширення коронавірусу в інших країнах.

Вимога залишитись вдома – це не примха влади, а спосіб зберегти життя та здоров'я людей. І це мають розуміти і роботодавці, і власники бізнесу. Ми зараз зобов'язані дотримуватися карантину, перевести працівників у режим дистанційної роботи", – наголосив чиновник.

Він також нагадав правила під час пандемії коронавірусу:

  1. Слід не виходити з дому без нагальної потреби, обмежити контакти з іншими людьми.

  2. Якщо виникла необхідність вийти на вулицю – треба вдягнути маску, дотримуватися дистанції із іншими людьми – мінімум 1,5 метри.

  3. Варто добре мити руки, провітрювати приміщення, термічно обробляти продукти.

  4. Тим, хто відчув симптоми застуди чи ГРВІ, треба негайно зв'язатися телефоном із сімейним лікарем та дотримуватися його рекомендацій.

  5. У столиці працює цілодобова гаряча лінія "Порада лікаря за телефоном": 15-83 зі стаціонарного (безкоштовно) та 044-235-01-01 – із мобільного.

Як повідомляли, 3 березня в Україні підтвердили перший випадок зараження смертельним коронавірусом – захворювання виявили в Чернівцях. Мер Києва Віталій Кличко заявив, що в семи лікарнях облаштували бази для госпіталізації пацієнтів із підозрою на COVID-19. Три з них – для дорослих, три – для дітей і одна спеціальна база для вагітних. У Києві та в усій країні загалом ввели карантин через поширення COVID-2019 у світі.

Влада Києва оголосила, що у місті з 17 березня введуть іще жорсткіший карантин. Київський метрополітен припинив перевезення пасажирів з 23:00 17 березня. 18 березня, у шостий день карантину у Києві, який передбачає припинення роботи метрополітену та обмеження на пересування в іншому виді громадського транспорту, кияни продовжували ігнорувати заборону.

Заступник мера Києва Володимир Прокопів заявив, що у Київській міськдержадміністрації розглядають відновлення роботи метрополітену в обмеженому режимі. Водночас сам мер Києва Кличко сказав, що люди, які заявляють про можливе часткове відновлення роботи метро, не є фахівцями транспортної галузі.

Кількість хворих на коронавірус в Україні станом на 18 березня зросла до 16 осіб. Два випадки зафіксували у Києві, ще два – на території області. Загалом у країні від захворювання померло вже дві особи.

Читайте також:Ляшко: для пенсіонерів організують доставку продуктів і ліків

#Київ#Поліція#медики#карантин
Більше новин:
В Україні долар пробив нову позначку: скільки коштує
19.03.2020 о 11:40
news photo
Глава МОЗ закликав українців до максимальної самоізоляції
19.03.2020 о 09:40
news photo
В Україні зросла кількість хворих на коронавірус
19.03.2020 о 09:20
news photo
Міністерство оборони України відклало весняний призов в армію у зв'язку з введенням карантину
18.03.2020 о 18:50
news photo
Фізичні вправи, які можна робити вдома під час карантину: відео від Юлії Левченко
18.03.2020 о 17:40
news photo
Де можна перетнути кордон України на авто: список місць
18.03.2020 о 17:20
news photo