Авторизація

Події
Швидку відмовлялися дезінфікувати, а спецодяг спалив активіст: як транспортували чоловіка з коронавірусом на Тернопільщині
24.03.2020 о 13:53
image

У Тернопільській області підтвердили другий випадок коронавірусної інфекції. 68-річний чоловік перебуває в інфекційному відділенні Тернопільської лікарні швидкої допомоги. У штабі для боротьби з коронавірусом повідомляють, що стан його важкий. 

Один із місцевих активістів, Олександр Сидоришин, розповів деталі якості медичного обслуговування пацієнта, повідомляє місцевий сайт 20 хвилин.

Чоловік стверджує, що після перевезення хворого у лікарнях Чорткова та Монастириська відмовлялися провести дезінфекцію автомобіля швидкої допомоги.

З Монастириської лікарні хворого з підозрою на коронавірус відвезли до Чорткова, де їх запевнили, що по поверненні у Монастириськ проведуть дезінфекцію швидкої. Але у Монастириську медикам сказали, що нема такого чоловіка, який би це зробив. Лікарі просто зняли протичумні костюми, зачинили швидку, і пішли далі чергувати в приймальне відділення. У результаті реанімобіль дезинфікували пожежники", - обурюється активіст.

 

Костюми лікарі склали в пакет і залишили на території лікарні, мотивуючи це тим, що вони утилізацію не проводять. Не дочекавшись нікого, я забрав пакет на лікарняний смітник і там спалив його, а потім загасив", - розповів Олександр.

У мережі чоловік опублікував відео, на якому зафільмував спалювання.


Нагадаємо, у Чернівецькій області 13 нових випадків коронавірусу, загалом уже 38.

Читайте також:Медики негайно мають бути повністю забезпечені захисними костюмами, - Оксана Скиталінська

#активісти#швидка допомога#тернопільщина#коронавірус
Більше новин:
Українських вчених-мікробіологів відправили у відпустку за свій кошт
24.03.2020 о 13:33
news photo
Ольга Куриленко розповіла, як лікувалася і повністю одужала від коронавірусу
24.03.2020 о 12:34
news photo
В Україні зареєстровано три вітчизняні виробники тест-систем ПЛЦ-діагностики коронавірусної інфекції
24.03.2020 о 12:15
news photo
В Україні зафіксовано 84 випадки коронавірусної хвороби COVID-19
24.03.2020 о 10:05
news photo