Авторизація

Політика
У Зеленського попросили голів ОДА допомогти прогодувати ЗСУ
25.03.2020 о 10:20
image

В Офісі президента України звернулися до голів облдержадміністрацій та Київської міської держадміністрації (КМДА), щоб вони були готові безоплатно допомогти військовим частинам Збройних сил України в організації харчування особового складу в зв'язку з можливими проблемами через епідемію коронавірусу, пише «Є!» з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Відповідний лист надіслала їм заступник глави Офісу президента Ганна Коваленко через затримку підписання контрактів з компаніями, які надають послуги з харчування у військових частинах.

Компанії, які повинні були надавати послуги з харчування до військових частин ЗСУ, поінформували Міноборони України, що в зв'язку з коронавірусом і, як вони вважають, "форс-мажором" не в змозі цього забезпечити. Міністерство оборони прийняло рішення продовжити до 31 грудня 2020 року договори про закупівлю послуг з харчування, які діяли в попередньому році. Підготували відповідні зміни в бюджет, затвердили їх на Кабміні. Тепер зміни чекають - рішення Верховної Ради", - розповіла вона агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Коваленко зазначила, що за попередньою домовленістю з компаніями-постачальниками харчування для військових частин, вони продовжують це робити за рамками договорів до 25 березня 2020 року.

Звичайно, щоб забезпечити безперебійні поставки, були залучені голови ОДА, щоб вони тримали контакт із військовими частинами, які дислоковані в їх областях, і в разі необхідності всіляко сприяли обороні держави", - зазначила Коваленко.

У свою чергу, заступник міністра оборони Олексій Марценюк повідомив агентству, що з постачальниками досягнуто домовленостей про постачання харчування, а Кабінет міністрів терміново подав законопроект щодо продовження договорів 2019 року, який тепер має розглянути Верховна Рада.

Усвідомлюючи категоричну неприпустимість зриву харчування військовослужбовців, командирам в ч був на підставі листа Офісу президента донесено алгоритм взаємодії з органами місцевої влади в разі настання екстреної ситуації", - вказав він.

Нагадаємо, раніше Міноборони України звернулося до Євроатлантичного координаційного центру реагування на стихійні лиха та катастрофи (EADRCC) з проханням сприяти в отриманні гуманітарної допомоги для боротьби з коронавірусом у ЗСУ.

Читайте також:Міністерство оборони України відклало весняний призов в армію у зв'язку з введенням карантину

#ЗСУ#харчування#ОДА
Більше новин:
Російські найманці вели обстріли по ділянці розведення – ООС
25.03.2020 о 09:37
news photo
Двоє бійців ОС отримали поранення на Донбасі
24.03.2020 о 10:50
news photo
Соціальний захист населення і боротьба з економічною кризою змушують Кабмін і Раду змінити держбюджет
21.03.2020 о 18:50
news photo
19 березня на Донбасі загинув житомирянин - сержант Золін Олексій
20.03.2020 о 12:32
news photo
На Донбасі спалахнули бої: штаб повідомив тривожні новини
19.03.2020 о 10:00
news photo
Яким має бути майбутнє окупованих територій Донбасу (інфографіка)
18.03.2020 о 13:00
news photo
Ахтем Чийгоз: «Крим на даний час - це воєнізована колонія суворого режиму»
18.02.2020 о 12:23
news photo
Путін швидше віддасть Кремль: Сенцов пояснив, чому домовитися з Москвою про Крим не вийде
17.02.2020 о 16:04
news photo