Авторизація

Шоу-біз та культура
Найкращі фільми про лікарів для перегляду на вихідні
29.03.2020 о 10:41
image

Що подивитись на вихідні? Журналісти «Є!» зробили для вас підбірку фільмів про лікарів для перегляду на вихідні. Зберігайте собі десь, щоб не загубити та подивитись всі.

1. «Цілитель Адамс» (1998)

Хантер Адамс з моменту початку навчання в медичному інституті не міг прийняти манірний і навіть бездушний підхід своїх колег до питань лікування хворих. Йому був до душі зовсім інший шлях: поєднувати традиційну медицину з лікуванням сміхом. Він придумує кумедні розіграші, використовує накладні носи і окуляри з стрибаючими очима аби на обличчі його пацієнта заграла посмішка і зазвучав заразливий сміх. На жаль, не всі поділяють його методи, і замість боротьби за здоров'я людей йому доводиться боротися проти упереджень свого керівництва. Але ви ж знаєте, що сміх все одно переможе!

2. «Коматозники» (1990)

На прохання свого друга Нельсона Джо, Девід, Ренді і Рейчел погоджуються врятувати його від клінічної смерті, на яку він сам себе прирікає. Спочатку таке прохання здається їм дивним, але потім їх настільки захоплюють події, які відбуваються з Нельсоном, що вони самі погоджуються повторити це. Але очевидно, що просто так такі досліди не даються. І ось уже кожного з хлопців переслідують дивні видіння. Довгий час їм здається, що це галюцинації. Але потім кожен з них розуміє, що це відновилися події їх життя, дитячого часу. Відомо, що у всіх є якийсь гріх, який ретельно приховують. Так ось, саме це таємне і вийшло на поверхню. Хтось винен у смерті іншої дитини, а хтось навіть має відношення до самогубства батька. Але герої знаходять правильне рішення для вирішення цих труднощів: вони хочуть знайти того, кому заподіяли біль, і попросити вибачення.

3. «Пробудження» (1990)

Доктор Сайер, практично не маючи досвіду роботи з живими людьми потрапляє в лікарню для невиліковних хворих, більше схожих на застиглі статуї. Серед пацієнтів, що знаходяться ніби в трансі, видiляється Леонард, який уже тридцять років прикутий до інвалідного крісла. Він не може ходити, говорити, рухатися … Але несподівано, лікар дізнається про експериментальні ліки, які дивом ставлять Леонарда на ноги…

4. «Пробудження» (1990)

Преступнік Рендл Патрік Макмерфі засуджений на тривале тюремне ув'язнення. Однак йому зовсім не посміхається перспектива провести всі найближчі роки за гратами, і він прикидається божевільним, вважаючи, що умови психіатричної лікарні набагато комфортніше в'язниці суворого режиму. Але це виявляється не зовсім так. У психлікарні, куди його відправляють, пацієнтів тероризує жорстока і безжальна медсестра Мілдред Ретчед. Рендл такий стан справ не влаштовує, але розуміння і підтримки у інших пацієнтів він не знаходить: нещасні психи вже змирилися зі своїм становищем жертв Мілдред і не хочуть отримати ще більше проблем. Але Рендл не здається і вирішується на бунт ...

5. «Морфій» (2008)

У тьмяному 1917 році в занепалу лікарню маленького повітового міста приїжджає молодий двадцатирічний доктор Поляков. Він тільки закінчив курс, і це перша його реальна практика. Молоденького лікаря частенько доводиться вибігати з операційної, щоб звірити свої дії з підручниками. А одного разу, борючись за життя складного пацієнта, під загрозою хвороби виявляється і сам доктор Поляков. Щоб уникнути зараження, медсестра ставить йому укол морфію. Доктор упевнений, що він, як людина розумна, професійний і вольовий, зможе уникнути згубної пристрасті до наркотику, але дещо перебільшує свої сили. Поки Поляков в занесеної снігами лікарні бореться за життя пацієнтів, а заодно і з все більш захоплюючим його згубною пристрастю до морфію, в країні гримить революція. Правда, за всіма своїми переживаннями молодий лікар не сильно відчуває прийдешні зміни.

6. «Паталогія» (2008)

Дія картини розгортається в патологоанатомічному відділенні госпіталю, де за закритими стінами кояться страшні речі. Доктор Грей - молодий і талановитий лікар, який мріє стати патологоанатомом. Після закінчення Гарварду він підшукує собі місце для інтернатури і, за вдалим збігом обставин, потрапляє в найбільший госпіталь в місті. Там він швидко заводить дружні стосунки з медперсоналом і своїми колегами. Однак Грея бентежить, що улюблена розвага його нових знайомих - це збиратися вечорами в морзі і глумитися над трупами бомжів і наркоманів. У певний момент, коли герой розуміє, що починає втрачати свій людську подобу, він відмовляється від цих жорстоких забав. Але, до свого жаху, незабаром розуміє, що на місці чергового трупа в морзі може виявитися він сам.

7. «Нотатки юного лікаря» (2012)

У крихітну засніжену село далеко від великого міста прибуває молодий доктор Володимир Бомгард, випускник медакадемії, який замінить місцевого земського лікаря, колишнього для всіх, хто живе тут майже святим. Бомгарду належить вперше застосувати безліч своїх книжкових академічних знань і побороти свої страхи перед страшними хворобами. У селі його чекали помічники - акушерка Пелагея, медсестра Ганна, фельдшер Лукич. Поки місцеві жителі не довіряють його прогресивним знань, вважаючи за краще лікуватися народними методами, але після першої успішної операції вміння доктора прославлять його на все село. Крім оповідань, які входять в булгаковський цикл «Записки юного лікаря», в серіалі присутні сюжетні елементи оповідання «Морфій»

8. «Військово-польовий госпіталь М.Е.Ш.»

Двоє молодих хірургів під час гонко-корейської військової кампанії приїжджають працювати в пересувному військовому хірургічному госпіталі. Єдиний сюжет, як такий, в картині відсутній – замість нього глядач бачить серію неймовірно смішних епізодів і жартів, за допомогою яких персонал госпіталю намагається зберегти здоровий глузд у важких реаліях війни.

9. «Лікар, лікар»

Опальний кардіохірург з Сіднея Х'ю Найт тимчасово відсторонений від практики. Його направляють в рідне містечко, де йому належить працювати простим терапевтом і возз'єднатися з покинутої сім'єю.

Столичний кардіохірург з десятирічним стажем і небезпечною самовпевненістю Х'ю Найт на піку своєї кар'єри дозволяє собі занадто багато. За безглуздий поведінка медична рада засуджує його до суворого покарання - року спокутування на посади скромного терапевта в провінції, де за Найтом наглядатиме непідкупне начальство. Х'ю повертається в рідне містечко і возз'єднується з великою родиною, включаючи літніх батьків і двох молодших братів. Один з них одружився на колишній коханій Х'ю. Опальному доктору належить повернути собі чесне ім'я і довіру своїх близьких.

10. «Втручання»

Талановитий і холоднокровний доктор Ромен Лукас, який пережив дитячу травму, звик довіряти тільки розуму. Ставши акушером-гінекологом, він рятує життя матерів і дітей та заново вчиться людяності. Головну роль у французькому медичному серіалі «Втручання» виконав син Алена Делона, Ентоні Делон. Разом з ним знімалися Майкл Масси, Фанні Коттансон, Клеменс тіолами і інші. Ромен Лукас ріс без батьків у прийомній сім'ї. Його дитинство пройшло в атмосфері жорстокості, приниження і байдужості. Його захисна реакція - відключення будь-яких емоцій і віра тільки в холодний розум. Подорослішавши, Ромен стає талановитим лікарем, одним з кращих хірургів Парижа у напрямку акушерства і гінекології. Але робота в клініці, де вирішуються питання життя і смерті, вимагає чогось більшого, ніж простий професіоналізм. Серед пацієнтів Ромена - вагітні пацієнтки з важкими захворюваннями, небезпечними травмами і незговірливим характером. Доктор Лукас рятує молодих матерів і дітей в екстрених ситуаціях і поступово змінює власне ставлення до життя.

Читайте також: Сомнолог розповів, як поліпшити якість сну на тлі стресу через карантин
#Фільм#Відпочинок#лікар#вихідні
Більше новин:
Сомнолог розповів, як поліпшити якість сну на тлі стресу через карантин
25.03.2020 о 20:50
news photo