Авторизація

Суспільство
Політаналітик розвінчує міфи про мету МВФ та справжніх українських «бідних аграріїв»
01.04.2020 о 13:55
image

У ніч з 30 на 31 березня 2020 року Верховна Рада проголосувала за прийняття закону про вільний обіг земель сільськогосподарського призначення.

Більшість людей навіть не намагаються зрозуміти суть питання і задовольняються гаслами від наших знатних "популістів". Такої думки притримується відомий політичний аналітик Максим Куляєв. Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбук. Він детально роз'яснює, хто ж такі дійсно українські аграрії?

Думаєте, мова про самотнього фермера з гектаром землі? Помиляєтеся. Ось вам список з декількох наших улюблених прізвищ, які є великими гравцями аграрного сектора: Ахметов, Новинський, Коломойський, Тарута ... (Гугл в допомогу для пошуку інших.) А коли вам в черговий раз будуть парити "наших бідних аграріїв", перераховуйте їх поіменно, щоб нюх не втрачати. І заодно зіставляйте з Ⓔбалом спікера. Ви дуже легко вгадаєте хто за ким стоїть", - пише Максим. 

Також аналітик розвінчує міф про МВФ  і його "мету" - "розбазарити" українські землі.

Вимога МВФ цілком логічна. Створіть конкурентні умови для роботи активів. І приберіть заодно своє говняне заступництво і корупцію. Будете заробляти - зможете повертати - будете отримувати кредити", - роз'яснює політтехнолог.


Максим обурюється, що ті самі "бідні аграрії" просто не хочуть купувати землю. Їм набагато вигідніше орендувати її в рази дешевше середньоринкових орендних ставок і тримати власників паїв на короткому повідку. Та й які вони власники, до речі, якщо не можуть розпоряджатися своєю землею? А ще існує місцева влада, яка віддає землі в оренду за ганебним цінами. 

У цьому місці взагалі найчистіша корупція. Завдяки мораторію, в питанні використання землі взагалі все в шоколаді. Крім, звичайно, обкрадених номінальних землевласників, яких популісти ще й підносять недалекими дебілами.


Максим Куляєв радить перш ніж шукати змови і ворогів на заході, потрібно іноді згадувати: 

Які мерзоти у нас стирчать в телику і приходять до влади. Кому поіменно належить більшість активів України та кого ми намагаємося "захищати" від цивілізованого світу. Дивишся - виявиться, що ми самі винні в тому, як ми живемо", - наголошує аналітик. 

 

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстрували  проєкт постанови про скасування рішення парламенту про запуск ринку землі.

Читайте також:Засідання Верховної Ради. Ситуація під будівлею

#Мвф#аналітика#фермери#аграрії#ринок землі#Максим Куляєв
Більше новин:
Тимошенко готує звернення до суду через закон про ринок землі
31.03.2020 о 15:00
news photo
Рада прийняла закон про ринок землі
31.03.2020 о 09:14
news photo
Чому розгляд закону про ринок землі затягнувся пояснили у «Слузі народу»
31.03.2020 о 09:00
news photo
Профільний комітет Ради підтримав «антиколомойський» законопроєкт
30.03.2020 о 14:30
news photo