Авторизація

Україна
Зеленський хоче відправити українських медиків в Італію
01.04.2020 о 15:58
image

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Італія звернулася до України з проханням допомогти з бригадами медиків, а низка країн уже надала італійській стороні таку підтримку. Зеленський запропонував відправити українських медиків в Італію.

Про це він сказав під час щоденної наради щодо боротьби з поширенням коронавірусу, йдеться в повідомленні на сайті президента.

За словами Авакова, Італія звернулася до України з проханням допомогти з бригадами медиків. Зеленський відповів, що було б добре надати таку допомогу.

Було б добре надати Італії бригаду з кількох наших фахівців, скажімо анестезіологів, до того, як у нас настане пік хвороби. Тоді вони повернуться з неоціненним досвідом боротьби з пандемією. Однак ми повинні забезпечити їхню повну безпеку та найкращі умови роботи в Італії", - наголосив президент.
Зеленський також зауважив, що уряд повинен забезпечити повну безпеку та найкращі умови роботи українських лікарів в Італії.
Голова МВС також запропонував допомогти Італії, надавши спирт для медичних потреб.

Тим часом в Україні до протидії коронавірусу готові не всі лікарні. Зокрема, Одеський обласний клінічний медичний центр входить до першого етапу розгортання епідбаз в регіоні. Однак, у разі збільшення пацієнтів з коронавірусом, медзаклад не зможе надавати допомогу. 

За словами працівників відділення анестезіології, рук для надання допомоги суттєво не вистачає, а костюмів і масок – бракує.

Залишилися 4 медсестри, усі інші були за 65 років та написали заяви (на звільнення – 24 канал) за власним бажанням. Анестезіологів працює 6 осіб, хоча за ставками заповнено 12. В кардіології залишається один лікар і одна медсестра, а у гінекологічному відділенні, яке також буде приймати інфекційно хворих, працює одна санітарка.

Крім того, за словами медперсоналу, для особистого захисту у них є лише тисяча масок-респіраторів та сто захисних костюмів. Їх вистачить на чотири дні. У відділенні є лише шість апаратів штучної вентиляції легень, три з них були ще до поширення коронавірусу.

На Тернопільщині вже заразилось коронавірусом 36 медиків. Керівництво медустанов просить допомоги в уряду, але відповіді немає. 

Читайте також:На Тернопільщині різко зросла кількість випадків COVID-19: хворі 32 медики і міський голова

#Допомога#Зеленський#Італія#коронавірус
Більше новин:
60% українців мають заощаджень лише на місяць
01.04.2020 о 15:14
news photo
Через коронавірус Кабмін посилює обмеження на пересування
01.04.2020 о 14:48
news photo
У Києві більш як 60 людей, які повернулись з-за кордону, втекли з обсервації
01.04.2020 о 13:16
news photo
Найбільшою мірою українці бояться інфікування коронавірусом (інфографіка)
01.04.2020 о 13:00
news photo
Померла від Covid-19 породілля у Івано-Франківську лежала в палаті з чотирма жінками
01.04.2020 о 11:32
news photo