Авторизація

Політика
Богдан і Вавриш посилюють вплив на будівельний ринок: намагаються «віджати» Київ у киян, - ЗМІ
01.04.2020 о 19:01
image

Колишній керівник Офісу президента Андрій Богдан і київський девелопер Андрій Вавриш (на фото) підсилюють контроль над будівельною сферою. Про це повідомив Інформер з посиланням на доповідну записку однієї з силових структур на ім'я президента Володимира Зеленського.

Посилаючись на документ, видання уточнило, що мова йде про «кришування» Державної архітектурно-будівельної інспекції України (ДАБІ), Держгеокадастру, органів місцевої влади, які видають дозвільну документацію у сфері архітектури.

Нагадаємо, після перемоги Януковича на президентських виборах Андрія Вавриша призначили «наглядати» за столичним будівельним ринком. Він був заступником директора департаменту КМДА з архітектури й містобудування аж до 2014 року, коли був звільнений за корупцію.

Посада Вавриша дісталася його протеже, а нині народній депутатці від «Слуги народу» Ганні Бондар.

Під час роботи в департаменті Вавриш і Бондар познайомилися і почали співпрацювати з Гео Леросом. За цей період Богдан і Вавриш, користуючись службовим становищем, оформили на підставних осіб десятки земельних ділянок. Сьогодні вони удвох реалізують 18 житлово-будівельних проєктів, де планують заробити понад 3 мільярди гривень », - йдеться в документі.

Документація на більшість із зазначених в записці проєктів оформлена з грубими порушеннями при сприянні братів Горових - одеських забудовників і наглядачів за ДАБІ при Януковичі та Порошенку. Частиною плану Богдана і Вавриша по захопленню влади в Києві було обрання мером колишнього гендиректора 1 + 1, нардепа Олександра Ткаченко.

Група осіб, яка прийшла до влади в країні, серед них пан Богдан, люстрований чиновник часів Януковича, пан Вавриш, що має величезний шлейф корупційних діянь, звільнений Кличко з міської адміністрації, і пан Ткаченко, просто вирішили віджати Київ у киян», - прокоментував політичний експерт Володимир Макаровський.

Однак, втративши прямий доступ до бюджетних потоків, Богдан і його будівельна «банда» розгорнули кампанію з дискредитації президента, а Вавриш зблизився з Ткаченко та навіть викупив частину його бізнесу.

Не виключено, що саме на ці кошти зараз ведеться антипрезидентська кампанія, яку художньо оформити доручили вуличному муральщику з «СН» Гео Леросу. Зрозуміло, що розлучатися з владою, яка дає такі можливості і прибуток, нелегко», - йдеться в матеріалі.
#Київ#Богдан#Корупція#забудовник#Гео Лерос