Авторизація

Україна
Світовий банк привітав відкриття ринку землі в Україні, але закликав ухвалити додаткові закони
03.04.2020 о 11:11
image

Світовий банк привітав ухвалення Верховною Радою закону про обіг земель сільськогосподарського призначення.

Про це йдеться на сторінці Фейсбук українського підрозділу СБ.

Світовий банк вітає ухвалення Верховною Радою закону про обіг земель сільськогосподарського призначення як перший крок до створення прозорого та ефективного ринку сільськогосподарських земель в Україні. Але для того, щоб повною мірою захистити інтереси українців і забезпечити прозорий продаж земель , ми закликаємо якомога скоріше прийняти низку додаткових законів", - йдеться у повідомленні.

Мова йде про закони, які забезпечать відкритий доступ до кадастрових даних, посилять управління земельними ресурсами, пришвидшать процедури передачі землі, регулюватимуть продаж державних земель, в тому числі використання обов’язкових електронних аукціонів, які обмежать безкоштовну приватизацію державних земель, та відкриють доступ до фінансування для дрібних сільгоспвиробників.

Також важливим буде дати можливість юридичним особам брати участь у ринку земель для забезпечення здорової конкуренції, та послабити обмеження на загальну площу земельних ділянок, які можна набувати у власність. Ці реформи є критичними для залучення інвестиції у сільське господарство, відкриття доступу до фінансування для фермерів та забезпечення справедливої вартості активів для українських землевласників", повідомили у Світовому Банку.

Як ми повідомляли, на позачерговому засіданні Верховної ради в ніч з 30 на 31 березня парламентарі підтримали законопроект про відкриття ринку землі. Про це йдеться на офіційному порталі Верховної Ради

Згодом стало відомо, що Тимошенко готує звернення до суду через закон про ринок землі. Команда "Батьківщини" буде звертатися до НАЗК, аби довести конфлікт інтересів під час ухвалення закону.

Андрій Рева у інтерв'ю заявив, що прийняття закону про ринок землі було прискорене зовнішніми обставинами більше ніж внутрішніми.

Читайте також:Політаналітик розвінчує міфи про мету МВФ та справжніх українських «бідних аграріїв»

#Верховна Рада#Закон#Світовий банк#ринок землі
Більше новин:
Зеленський домовився з Меркель про 150 млн євро кредиту для України для боротьби з коронавірусом
31.03.2020 о 18:50
news photo
Найголовніше за день: загибель бійця в зоні ООС, Рада проголосувала за відкриття ринку землі, коронавірус у 27 медиків на Тернопільщині
31.03.2020 о 17:00
news photo
В Раду внесли проєкт постанови про скасування законопроєкту про ринок землі
31.03.2020 о 13:56
news photo
Чому розгляд закону про ринок землі затягнувся пояснили у «Слузі народу»
31.03.2020 о 09:00
news photo