Авторизація

Економіка та бізнес
Після «чорного» понеділка ціни на нафту знову впали
21.04.2020 о 16:40
image

У вівторок, 21 квітня, ціни на нафту продемонстрували обвал. Вартість WTI впала на 30% – до ,20, а Brent опустилася нижче за за барель.

Про це свідчать дані торгів на біржі ICE Futures, пише obozrevatel.

Травневий контракт на WTI торгується на рівні ,20 за барель. Водночас Brent торгується менш як за 19 доларів.

На ринку червневі ф'ючерси нафти Brent подешевшали на 27,02% – до ,66 за барель, раніше відзначившись на мінімумі з 31 березня – ,85.

Як починалися торги

Під час відкриття торгів червневий ф'ючерс на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures впав до ,97 за барель.

Тим часом червневі контракти на WTI, активність торгів якими в кілька десятків разів більша, котирувалися вище за , подорожчавши більш ніж на 8%.

Обвал цін у негативну зону спричинений загальною кризою на ринку нафти, де спостерігається рекордний надлишок пропозиції, а оголошене зниження видобування країнами ОПЕК+ так і не почалося. Відсутність вільних сховищ для зберігання в США й надалі чинитиме негативний вплив на ціни.

За даними агентства Bloomberg, резервуари в Кушингу будуть повністю заповнені першого тижня травня.

Аналітики Citi попереджають, що якщо ситуація зі зберіганням нафти погіршуватиметься у світі ще швидше, то ціни на Brent підуть вниз услід за WTI.

До речі, Україна може скористатися падінням світових цін на нафту і почати заробляти на зберіганні та переробці чужої сировини. Про це заявив виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко.

У понеділок, 20 квітня, певної миті ціни досягали мінус ,32 за барель. Негативна вартість зумовлена тим, що перед виконанням контрактів власники нафти змушені платити її покупцям, щоб позбутися сировини в умовах гострого дефіциту сховищ для її зберігання.

При цьому в Кремлі вважають, що обвал цін на нафту до негативних значень, який вперше в історії відбувся 20 квітня – спекуляції, які не відображають реальної вартості сировини.

А ось переповнення нафтосховищ, через що обвалилися ціни на американську нафту WTI, в Європі може настати вже в травні. Про це заявив віцепрезидент російської нафтової компанії "Лукойл" Леонід Федун.

У березні країни-учасники ОПЕК+ не змогли продовжити домовленості з видобування. Внаслідок цього ціни на нафту обвалилися більш ніж удвічі від початку року та побили рекорди 18-річної давнини.

Країни ОПЕК+ в результаті домовилися з Мексикою, схваливши найбільше в історії скорочення видобування нафти – на 9,7 млн барелів на добу. Угода набуде чинності з 1 травня.

Зі свого боку президент США Дональд Трамп заявив, що країни ОПЕК прагнуть зменшити видобування нафти на 20 млн барелів.

Укладання нової угоди про скорочення нафтовидобування не врятує бюджет Росії від різкого обвалу фінансових надходжень, які забезпечуються завдяки експорту нафти. У травні розмір експортного мита впаде до мінімуму з 2002 року.

 

Нагадаємо, країни ОПЕК+ скоротять видобуток з квітня приблизно на 12,5 млн б / д, повідомив в інтерв'ю агентству Bloomberg міністр енергетики Саудівської Аравії, принц Абдель Азіз бен Сальман.

Також писали, що йде крах Росії: нафта стрімко обвалилася.

Читайте також:Саудівська Аравія оголосила нафтову війну Росії: чим це загрожує

#Росія#Нафта#обвал#барель
Більше новин:
Ціни на нафту розвернулися після обвалу напередодні: скільки коштує тепер
19.03.2020 о 18:00
news photo
Ціни на нафту досягли 18-річного мінімуму
18.03.2020 о 19:50
news photo
Обвал нафти сприяє краху Росії
16.03.2020 о 18:50
news photo
Ціни на пальне в Україні почали знижуватися вслід за падінням цін на нафту, але несуттєво
11.03.2020 о 16:18
news photo
Що буде з цінами на пальне в Україні: прогноз експерта
10.03.2020 о 13:40
news photo