Авторизація

Україна
Українські апарати ШВЛ будуть удвічі дешевшими за імпортовані – Зеленський
23.04.2020 о 17:17
image

Закупівлю апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ) вітчизняного виробництва обговорили на традиційній нараді з питань запобігання поширенню епідемії COVID-19 під головуванням Президента Володимира Зеленського.

Про це йдеться на офіційному сайті президента України.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов наголосив, що його відомство вже готується до закупівлі близько 200 таких апаратів. Вони мають бути готові до кінця травня.

Дуже важливо, що експертиза показала високу якість українських ШВЛів, і вони повністю відповідають найкращим стандартам. Українські ШВЛи будуть удвічі дешевшими, а це означає краще забезпечення наших лікарень», – наголосив Володимир Зеленський.

Секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко зауважив, що Фонд при Офісі Президента скоро завершує закупівлі всіх засобів захисту та обладнання, а займатиметься цим Міністерство охорони здоров’я. Водночас Кирило Тимошенко зазначив, що впродовж тижня, за координацією Офісу Президента, і надалі доставляли потрібні матеріали.

Останніми рейсами ми отримали 360 тисяч респіраторів, 100 тисяч захисних костюмів, 800 тисяч реагентів. Сьогодні все це направляється в регіони. Ми також уже маємо сировину для виробництва українських тестів, тому вони будуть дешевшими», – сказав Кирило Тимошенко.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що сьогодні з Італії прибувають українські лікарі, які допомагали італійським колегам. Після прибуття вони вирушать на обсервацію.

Раніше стало відомо, що мешканців гуртожитку у Вишневому перевірили на коронавірус.

Нагадаємо, в інфекційних відділеннях Олександрівської лікарні Києва закінчуються місця.

Станом на 9:00 23 квітня в Україні 7170 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 187 летальних, 504 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 578 нових випадків.

Читайте також:Маски, доставлені з Китаю до Польщі, мають підроблений сертифікат - Wyborcza

#Україна#Зеленський#Лікування#коронавірус#апарати ШВЛ
Більше новин:
РФ спробувала послабити санкції: Україна заблокувала в ООН маніпулятивну резолюцію Росії
22.04.2020 о 19:50
news photo
Німеччина починає випробування вакцини від коронавірусу на людях
22.04.2020 о 17:24
news photo
У Британії майже вдвічі зросла кількість померлих від коронавірусу за добу
22.04.2020 о 12:12
news photo
На Прикарпатті вже 3 лікарні припинили приймати хворих на COVID-19
22.04.2020 о 10:30
news photo