Авторизація

Україна
“Не можна!”: У Зеленського назвали умову, за якої постачатимуть воду в Крим
23.04.2020 о 18:50
image

Про це в інтерв'ю сказав Антон Кориневич, постійний представник президента України Володимира Зеленського в АР Крим, пише «Є!»  з посиланням на segodnya.

Не можна йти на це відновлення. Не можна постачати воду до Криму, тому що це, по суті, послаблення тиску на державу-окупанта і вирішення однієї з найбільших проблем, яка існує для держави-окупанта. Тому ми комунікуємо цю позицію всім: міністерствам, Офісу президента, народним депутатам. Воду постачати в Крим до деокупації не можна", – сказав він.

Антон Кориневич підкреслив, що води в Криму для потреб населення вистачає.

Коли ми говоримо з кримчанами, які проживають на тимчасово окупованій території, чуємо завжди дуже важливу тезу. Води в Криму для потреб цивільного населення вистачає. Навіть більше, були дослідження, яким можна вірити, що потреби цивільного населення щодо води забезпечуються. Води не вистачає для кого чи для чого? Для великих підприємств, військових баз ЗС РФ, для тих сотень тисяч людей, про яких ми говорили, які переселяються з РФ на територію тимчасово окупованого Криму. У Криму дуже активно будуються багатоповерхівки, бо цим людям треба десь жити. Для цих речей дійсно може чогось не вистачати. Але, вибачте, українська держава не має вирішувати ці проблеми за державу-окупанта", – сказав він.

Чиновник також нагадав, що Росія – це держава-окупант.

Відповідно до міжнародного гуманітарного права, РФ, як держава-окупант, повинна самостійно забезпечувати всі потреби окупованої території і цивільного населення. Тобто всіх людей, які проживають на цій тимчасово окупованій території. Це зобов'язання РФ. Ми знаємо, що питання водопостачання є проблемним для РФ. Але це не знімає з неї зобов'язання цього робити", – сказав він.

Читайте також: РФ спробувала послабити санкції: Україна заблокувала в ООН маніпулятивну резолюцію Росії.

Читайте також:Кабмін має намір ввести держрегулювання цін на окремі продукти та ліки

#Крим#Вода#Україна#умови
Більше новин:
Депутати пропонують списати борги за комуналку: що відомо про законопроєкт
22.04.2020 о 09:17
news photo
У Парижі коронавірус виявили у водопровідній системі
20.04.2020 о 16:33
news photo
Чистий четвер 2020: що обов'язково потрібно зробити перед Великоднем
16.04.2020 о 11:30
news photo
Найголовніше за день: антирекорд захворюваності на COVID-19, закриття ще 10 пунктів пропуску на кордоні, регулювання цін на соціальні продукти і ліки...
15.04.2020 о 17:00
news photo
Уряд з 15 квітня регулюватиме ціни на соціальні продукти і ліки
15.04.2020 о 09:10
news photo
Українці, які прилетіли з Балі, відмовлялися виходити з літака та вимагали самоізоляції
30.03.2020 о 13:10
news photo