Авторизація

Політика
«Газпром» Росії на межі банкрутства", - аналітик
04.05.2020 о 20:50
image

У зв'язку обвалом цін на природний газ, російська державна компанія "Газпром" знаходиться в стані, близькому банкрутства. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook аналітик Олександр Охріменко, пише «Є!».

За його словами, на поточний момент тижні спотові ціни на природний газ на голландської біржі TTF і бельгійської ZTP опустилися нижче за 1 тисячу кубометрів, але це не межа, вже чекають ціну на газ нижче за 1 тисячу кубометрів. У Росії оптові ціни на природний газ вище за 1 тысячу кубометрів. Фактично компанії "Газпром" доводиться працювати в збиток.

Але, якщо б лише одна Росія . Ще є "Турецький потік", "Сила Сибіру" і, звичайно ж, "Північний потік-2". Труби, добудовані і недобудовані, запущені на неповну потужність і взагалі не запущені, але в які були вкладені мільярди доларів і які повинні окупатися. При цьому Газпром очікував, що ціни на природний газ буде вище 0 за 1 тисячу кубометрів, тоді ці проекти зможуть окупитися. А при такій ціні на газ, простіше ці трубопроводи здати на брухт, ніж прокачувати по ньому газ", - зазначив Охріменко у своїй публікації.

Також він нагадав читачам, що будівництво "Турецький потік" обійшлося у млрд, але це тільки морська частина, а всього цей проект обійшовся "Газпрому" в млрд. Охріменко підкреслив, що це прямий збиток "Газпрому". Тому, що постачання природного газу по цінам нижче за 1 тисячу кубометрів будуть генерувати збитки для газового гіганта Росії.

Фактично "Газпром" потрапив у пастку "як у часи СРСР". Тоді теж сподівалися, що ціни на нафту будуть завжди високі і ніколи не прораховували, яка буде окупність величезних проектів пов'язаних з будівництвом нафто - і газопроводів. Тепер історія повторюється. Газпром фактично став на грані банкрутства. Але його банкрутство може знищити економіку Росії", - підсумовує експерт.

Також читайте: У Польщі заарештують російський газопровід «Північний потік-2»

Читайте також:У Росії рекордно обвалився ринок акцій

#Вірус#Газпром#банкротство
Більше новин:
У Польщі заарештують російський газопровід «Північний потік-2»
28.04.2020 о 12:40
news photo
Укрзалізниця може перевести своїх працівників на 4-денний робочий тиждень
21.04.2020 о 17:12
news photo
Контракт з главою «Нафтогазу» Коболєвим продовжено на 4 роки
17.03.2020 о 11:00
news photo
У Росії рекордно обвалився ринок акцій
10.03.2020 о 10:20
news photo