Авторизація

Події
Саакашвілі про перші кроки на посаді: Реанімація совкових реформ не працює
08.05.2020 о 14:10
image

Володимир Зеленський призначив експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ 7 травня. Політик вважає, щоб допомоги українській економіці потрібно звільнити бізнес від адміністративного втручання.

Міхеїл Саакашвілі в ефірі "Сніданку з 1+1" заявив, що наразі в Україні триває велика криза, яка пов’язана з коронавірусом у світі.

За словами політика, у першу чергу потрібно звільнити бізнес від адміністративного втручання.

Є велика кількість регуляцій, від яких потрібно звільнятися, і головне слово – це свобода. Тобто усе, що стосується свободи введення бізнесу, – сказав Саакашвілі.

Він додав, що на першому етапі потрібно забрати "безглузді регуляції в податковій сфері, митниці, де заповнюють велику кількість папірців".

Голова Виконавчого комітету також прокоментував питання медичної реформи.

Спроби частково змінювати нічого не приносять. Спроба реанімувати старі, совкові реформи не працює. Перебудувати стару систему неможливо. Її треба повністю змінити", – вважає Саакашвілі.

Політик також розповів, що його офіс буде всередині Офісу Президента, оскільки це традиційний орган, який розташований при президентові України.

Що відомо про Виконавчий комітет реформ?

Виконавчий комітет реформ – це допоміжний орган при президентові України. Його основним завданням є підготовка пропозицій щодо стратегічного планування реформ, впровадження та моніторинг реалізації реформ.

Нагадаємо, Міхеїлу Саакашвілі спершу запропонували посаду віцепрем'єр-міністра з питань реформ, або вести переговори з МВФ.
Проте Саакашвілі не заручився підтримкою на зустрічі з фракцією "Слуга народу".
У Грузії одразу розкритикували ймовірність призначення Саакашвілі на посади у владі України.
Вже 7 травня на сайті президента з'явився указ про призначення Міхеїла Саакашвілі на посаду голови Виконавчого комітету реформ головою Виконавчого комітету реформ.
8 травня Грузія відкликала свого посла з України Грузія відкликає посла з України через призначення Саакашвілі для консультацій.

Читайте також:Мар'яна Безугла: «РНБО ухвалив рішення про закриття державних кордонів України на початку пандемії»

#Реформи#Саакашвілі#призначення
Більше новин:
Про що домовилася Нормандская четвірка
01.05.2020 о 09:00
news photo
“Віцепрем’єром уже не буде?”: для Саакашвілі уже придумали нову посаду
30.04.2020 о 18:50
news photo
Наталія Королевська: «Особисто я 9 травня відзначатиму на Донеччині у місті Слов'янськ»
30.04.2020 о 10:39
news photo
Найголовніше за день: новий голова податкової служби, протест підприємців проти карантину, заборона вильоту чартера із заробітчанами
29.04.2020 о 17:00
news photo
Кабмін призначив нового голову податкової служби
29.04.2020 о 14:11
news photo