Авторизація

Економіка та бізнес
Тариф на електричну енергію для населення залишиться незмінним до кінця 2020 року
08.05.2020 о 16:13
image

Тариф на електричну енергію для населення залишиться незмінним до кінця 2020 року.

Про це заявила в.о. міністра енергетики Ольга Буславець під час наради щодо виконання рішень Антикризового енергетичного штабу у коментарі Економічній Правді.

Тариф для населення у нас залишається цього року, як і попереднього року, незмінним. І не потрібно турбувати суспільство. Є різні заяви, але ми маємо сказати, що населення отримує електричну енергію за незмінною ціною", — сказала вона.

Що стосується промисловості, то зміна тарифу НЕК "Укренерго" для промислових споживачів, на думку Буславець, має бути "останнім заходом" вирішення існуючих проблем.

Якби можна було так просто через тариф НЕК "Укренерго" врегулювати фінансовий небаланс, якби це було просте рішення, то його б уже прийняли. Тому мова йде саме про комплекс рішень з метою недопущення підвищення тарифу і ціни на електричну енергію", — сказала вона.

Буславець наголосила, що криза в сфері енергетики сьогодні є безпрецедентною за всю історію України. Спричинено це "безвідповідальною державною політикою, яка має ознаки свідомого доведення державних підприємств енергетичної галузі до банкрутства".

Як стало відомо раніше, національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, пропонує скасувати пільговий тариф для населення на перші 100 кВт-год електроенергії для вирішення проблем з "зеленим" тарифом.

Нагадаємо, поки в Україні триває карантин, в енергетиці різко загострилася криза, про яку давно попереджали. Зупинені АЕС і шахти, погрози судами через "зелений тариф"- що відбувається в енергетиці.

Читайте також:Реальні мільйонери: величезні статки лікарів, які впливають на медреформу

#Населення#Електроенргія#тарифи#підвищення тарифів
Більше новин:
Експерт розповіла, чому легалізація грального бізнесу змусить гравців знову йти в підпілля
07.05.2020 о 19:50
news photo
Подорожчання продуктів під час карантину (інфографіка)
06.05.2020 о 13:00
news photo
Афера з квартирами для Нацгвардії
05.05.2020 о 13:10
news photo
«Газпром» Росії на межі банкрутства", - аналітик
04.05.2020 о 20:50
news photo