Авторизація

Політика
Активісти прийшли під будинок Зеленського через справу Гандзюк
12.05.2020 о 10:26
image

Зранку 12 травня під будинком Володимира Зеленського зібралися активісти через розслідування вбивства Катерини Гандзюк. Це вже не вперше громадскість збирається на протест і висловлює невдоволення завершенням слідства у цій резонансній справі.

Свою акцію активісти анонсували на фейсбук-сторінці "Хто замовив Катю Гандзюк".

Очевидно, що генпрокурор та голова СБУ не розповідають Президенту про справжній стан речей. Ми готові розповісти Президенту те, що не цікавить генпрокурорку, про відсутність доказів в матеріалах справи і про помилки слідства, – заявили активісти.

На місце прийшов і активіст Сергій Стерненко, якому готуються оголосити підозру через нібито умисне вбивство, коли внаслідок нападу помер не активіст, а сам нападник.

Чим невдоволені активісти

Служба безпеки України завершила досудове розслідування вбивства Катерини Гандзюк наприкінці квітня. Вони висунули підозри ймовірним організаторам та замовникам нападу – Олексію Левіну та Владиславу Мангеру. Хоча слідчі ще мали три місяці на проведення необхідних дій.

Активісти переконані, що це зробили для того, щоб "злити" справу у суді.

Ініціативна група "Хто замовив Катю Гандзюк?" у той же день, 27 квітня, організувала протести під ОП та будинком генпрокурорки Ірини Венедіктової. Правозахисники не плюють у пісочниці, – Венедіктова відреагувала на протести під її будинком Генпрокурорка ж відповіла на протести заявою у фейсбуці, зазначила, що не вважає учасників акції правозахисниками та запитує їх, чи вони дійсно хочуть правди.

Батько загиблої Катерини Гандзюк розкритикував завершення слідства Це – злочин, – батько Гандзюк про завершення досудового слідства у справі та вважає такі дії злочином.

В Офісі генпрокурора оприлюднили роз’яснення: там підкреслюють – прокурор дійшов висновку, що є достатньо підстав для складання обвинувального акту щодо голови Херсонської облради Владислава Мангера та помічника одного з депутатів облради Олексія Левіна (Москаленка).

 

Читайте також:Венедіктова відреагувала на протести під її будинком

#Протести#Зеленський#Вбивство#Катерина Гандзюк
Більше новин:
НАБУ порушило справу проти генпрокурорки Венедіктової
05.05.2020 о 09:50
news photo
Найголовніше за день: визнання Росії агресором, публікація закону про ринок землі та презентація серіалу «Цифрові гроші»
30.04.2020 о 17:00
news photo
За позовом батька Гандзюк арештували рахунки депутата Киви - юристи
30.04.2020 о 12:09
news photo
Венедіктова завела справу проти Порошенка
08.04.2020 о 15:49
news photo