Авторизація

Україна
Найголовніше за день: можливе продовження карантину після 22 травня, в Європі чекають українських заробітчан та масові арешти в Білорусі
12.05.2020 о 17:00
image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 12 травня.

Можливе продовження карантину після 22 травня

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що після 22 травня карантин будуть подовжувати. За його словами, уряд зараз відпрацьовує, коли буде впроваджено кожен з 5 етапів виходу з карантину.

Сьогодні важко прогнозувати. Зараз ми перебуваємо на піку захворюваності. У нас не збільшується кількість хворих відсотково. Ми навіть трішки падаємо по кількості відношення захворюваних до тих, хто вже хворіє. Ми все ще не мали жодного дня, коли кількість тих, хто одужав, перевищила або була рівною до кількості тих, хто захворів. Це дуже важливий етап переломний, коли ми будемо розуміти, що пройшли пік", - додав прем’єр.

У Європі чекають українських заробітчан 

Деякі країни Євросоюзу потребують десятки тисяч українців на сезонні роботи

Зараз в основному ми говоримо про сільгоспроботи, бо вони мають певний календар, і це змушує уряди інших країн звертатися до нас... Тобто загалом ми говоримо від сотень до десятків тисяч людей з України (яких потребують на сезонні роботи в ЄС - ред.)", - сказав Пристайко.

До Австрії планується відправити 802 людини точно, до Фінляндії цього року на сільськогосподарські роботи поїдуть від 12 до 15 тисяч українців. Деякі країни не мають такої точної цифри. Наприклад, Німеччині важко сказати точну кількість працівників, оскільки кожна федеральна земля запрошує по-своєму.

Масові  арешти в Білорусі

Білоруські правозахисники повідомили, що перед Днем перемоги та після нього затримали понад 100 опозиційних блогерів, журналістів та підписників каналів, що критикують чинну владу. Затримані брали участь в онлайн-стрімах про ситуацію в різних регіонах країни.

Серед затриманих був блогер Сергій Петрухін, якому інкримінують порушення порядку організації та проведення масових заходів. Його відправили до камери на 15 діб, не дочекавшись, поки в суд приїде бригада швидкої допомоги.

Нагадаємо, заступник міністра охорони здоров'я і головний санітарний лікар України Віктор Ляшко опублікував рекомендації для бізнесу на період пом'якшення карантину, який розпочнеться з 11 травня.

Як ми писали, МВФ замість розширеної програми фінансування на $ 8 млрд обговорює з Україною новий кредит, всього на 18 місяців і на суму $ 5 млрд.

До речі, країни Європи потребують десятки тисяч робітників з України. В основному мова йде про сільгоспроботи, бо вони мають певний календар, і це змушує уряди інших країн звертатися до України.

Читайте також:Фільм телеканалу OAN «Українська брехня: імпічмент, гроші Байдена, масові вбивства». Вперше українською

#Україна#Політика#карантин#коронавірус
Більше новин:
Італія хоче легалізувати сотні тисяч трудових мігрантів
12.05.2020 о 12:11
news photo
Київ знімає частину карантинних обмежень
12.05.2020 о 11:21
news photo
Карантин буде продовжено після 22 травня, - Шмигаль
12.05.2020 о 10:00
news photo
За добу зафіксовано 375 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19
12.05.2020 о 09:16
news photo