Авторизація

Україна
Головні новини тижня: прийняття закону про банки, пом'якшення карантину, протести в Києві
17.05.2020 о 16:00
image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за тиждень.

Прийняття закону про банки

Верховна Рада 13 травня в другому читанні ухвалила законопроєкт, що регулює роботу банківської діяльності та від якого, зокрема, залежить отримання фінансової допомоги від МВФ.

"За" проєкт закону проголосували 270 народних депутатів. Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов втратять можливість повернути банк або отримати мільярдні компенсації.

Перед цим президент України Володимир Зеленський прибув до Верховної Ради і виступив зі зверненням до нардепів. Його промова була присвячена банківському закону 2571-д, який повинен стабілізувати економіку країни, а також подяці лікарям, які борються з коронавірусом.

Протести в Києві

На брифінгу 14 травня міністр охорони здоров'я Максим Степанов сказав, що другий етап пом'якшення карантину запланований на 22 травня (всі етапи розраховані на 10 днів).

На другому етапі очікуються такі пом’якшення:

- дозвіл на проведення спортивних змагань без глядачів, відкриття готелів (без ресторанів, хостели теж не працюватимуть);

- проведення ЗНО;

- запуск громадського транспорту;

- відкриття дошкільних закладів.

МОЗ наголошує, що всі пом’якшення можливі тільки при суворому дотриманні епідеміологічних правил безпеки  — масочного режиму, соціальної дистанції тощо.

Протести автоперевізників та вкладників «Укрбуду»

У центрі Києва сьогодні, 13 травня, зібралися представники автоперевізників, які проводили акцію протесту з вимогою відновлення автобусних перевезень. 

На місці подій перебувв кореспондент «Є!» та проводив пряму трансляцію. На Європейську площу з'їхалися автобуси зі всієї країни. Водії вимагали від Кабміну дозволу на внутрішні та міжнародні перевезення. За словами водіїв, "автобусний бізнес передали нелагалам", у той час як автоперевізники не можуть працювати та заробляти.

В свою чергу Шмигаль зазначив, що якщо зараз запустити транспорт, то це призведе до спалаху коронавірусу.

Також сьогодні вкладники ЖК "Укрбуд" влаштували автомітинг під КМДА та Міноборони. Протестувальники стверджують, що на їхніх житлових об'єктах досі не відновилося будівництво. І це попри обіцянку президента України. Протестувальники зазначають, що Міністерство оборони чинить перепони в будові. Серед тих хто ризикує залишитись без оселі - воїни АТО. Вкладники звертаються до Міністра Оборони Тарана з вимогою звернути увагу на тисячі сімей, які вклали власні кошти в квартири.

В США розробили вакцину від коронавірусу в таблетках

У США розробили вакцину від COVID-19 у таблетках замість ін'єкцій. Мільйони доз нової вакцини можуть бути виготовлені до кінця року. За його словами, вакцина зроблена з мертвого аденовірусу, однієї з причин застуди, в який команда Такера включила деякі гени з COVID-19.

Як ми писали раніше, вартість проїзду в таксі суттєво зросла за останній тиждень (з 8 до 14 травня) у зв’язку з послабленням карантину

Читайте також: Прощавай, коронавірусе: ще одна країна заявила про закінчення епідемії
Читайте також: 40 посольств та консульств України відновили прийом громадян — МЗС
#Україна#Протести#Банк#Закон#Коломойський#карантин#коронавірус
Більше новин:
Прощавай, коронавірусе: ще одна країна заявила про закінчення епідемії
16.05.2020 о 19:50
news photo