Авторизація

Події
У НАБУ пояснили, чому проводять обшуки в «Укрзалізниці»
22.05.2020 о 16:00
image

Обшуки в УЗ та у представників низки приватних компаній здійснюються у межах розслідування фактів зловживань посадовців УЗ при закупівлі програмного забезпечення з електронного придбання квитків сполучення "Київ-Бориспіль".

Про це повідомляє прес-служба НАБУ у Facebook.

Детективи НАБУ за процесуального керівництва САП здійснюють обшуки у службових осіб АТ "Укрзалізниця" та представників низки приватних компаній. Слідча дія санкціонована і здійснюється у межах розслідування фактів зловживань службових осіб "Укрзалізниці" при здійсненні закупівель програмного забезпечення з електронного придбання квитків сполучення "Київ-Бориспіль" (так званий "Бориспільський експрес")", - йдеться у повідомленні.
 

В НАБУ додали, що розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють з грудня 2018 року. Попередня правова кваліфікація — ч.5 ст. 191 КК України.

Раніше ЕП з посиланням на джерело в УЗ повідомила, що Національне антикорупційне бюро проводить обшуки у в.о. члена правління УЗ Романа Веприцького у справі щодо розкрадання коштів під час будівництва експресу до Борисполя.

За даними співрозмовника видання, обшуки з ранку проходять і в кабінеті Веприцького в УЗ, і у нього вдома.

Зазначається, що у своїх підозрах НАБУ посилаються на звіті Держаудитслужби про стан справ в УЗ. За словами аудиторів ДАСУ, перевірка начебто виявила загальний обсяг порушень на 12 мільярдів гривень.

Раніше повідомлялось, що правоохоронці розслідують розкрадання коштів у особливо великих розмірах при будівництві залізничного експресу Київ – Міжнародний аеропорт "Бориспіль".

Нагадаємо, в 2018 році ТОВ "Рілейд" перемогло в державних закупівлях філії Південно-Західна залізниця ПАТ "Укрзалізниця" з будівництва експресу до Борисполя на загальну суму понад 20,4 млн грн.

Швидкісний експрес із Києва до аеропорту «Бориспіль» зламався наступного дня після його запуску.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян вважає об'єктивними технічними труднощами поломки рейкових автобусів на маршруті "Київ - міжнародний аеропорт "Бориспіль".

Читайте також:Укрзалізниця готова поновити пасажирські перевезення з 1 червня - Криклій

#Укрзалізниця#НАБУ#обшуки
Більше новин:
Протести автоперевізників у Києві. Пряма трансляція
13.05.2020 о 11:27
news photo
«Укрзалізниця» розробила план виходу електричок з карантину
13.05.2020 о 10:20
news photo
Члени правління Укрзалізниці отримуватимуть 47 230 гривень на період карантину
08.05.2020 о 15:00
news photo
Регулятор пропонує підвищити тарифи на електроенергію для населення
05.05.2020 о 17:13
news photo
Укрзалізниця може перевести своїх працівників на 4-денний робочий тиждень
21.04.2020 о 17:12
news photo