Авторизація

Суспільство
Куди поспішає Венедіктова та при чому тут справа Гандзюк дивіться у новому випуску «Іншого кута» з Сергієм Савінцевим.
29.05.2020 о 13:55
image

Між офісом генерального прокурора та спеціалізованою антикорупційною прокуратурою розгорівся скандал. Керівники обох відомств звинувачують одне одного то в бездіяльності то у намаганнях чинити тиск на незалежний правоохоронний орган. Що не так з Холодницьким і куди поспішає Венедіктова у новому випуску "Іншого Кута" з Сергієм Савінцевим.

Нещодавно генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова записала відео у якому звинуватила спеціалізовану антикорупційну прокуратуру та її керівника у бездіяльності.

Скандалу могло б і не виникнути, якщо б не особливості українського законодавства, бо по факту САП - це структурний підрозділ Офісу Генерального Прокурора, а керівник САП, яким зараз є Назар Холодницький, водночас є заступником генерального прокурора. Тобто, по факту Назар Холодницький є підлеглим Венедіктової", - каже Савінцев.

Але Венедіктова не має права втручатися чи давати вказівки ні Холодницькому, ні іншим антикорупційним прокурорам. Так було зроблено для того, щоб генеральний прокурор не міг впливати на хід розслідування справ, які пов'язані з корупцією, адже всі ми пам'ятаємо, як після Майдану, такі справи тонули в кабінетах попередніх генпрокурорів: Махніцького, Шокіна чи того самого Луценка.

Коли Венедіктову призначили на посаду генпрокурорки вона обіцяла все дуже швидко розслідувати.

І тут ми підходимо до головної причини таких маневрів Венедіктової", - підводить до суті блогер.

На своїй посаді вона вже трохи більш як два місяці і будь-якому фахівцю в галузі кримінально-процесуального права стане зрозуміло що за такий короткий період нереально досягти вагомих результатів чи тим паче попересаджати усіх корупціонерів Хоча ні. Це можна зробити тільки навряд чи потім варто буде говорити про бодай якесь дотримання демократичних процедур. Та й взагалі ніхто не гарантує що після корупціонерів так само не вчинять з політичною опозицією, а потім з усіма хто не згоден з лінією правлячої партії Сподіваюсь про Піночета нікому нагадувати не потрібно.

Так ось. Конфлікт виникає тоді, коли реальної можливості для демонстрації результатів немає, а президент хоче ці результати", - підсумовує Савінцев.

По факту весь фарс пов'язаний лише з тим, що цього вимагає президент. Проблема полягає в тому що президент хоче посадок. Йому не важлива якісно працююча система, яку потрібно вибудовувати не один і не два місяці йому потрібні конкретні вироки тут і зараз бо він сам пообіцяв своєму виборцю що прийде весна саджати будемо.

І зараз, коли останній місяць весни закінчується, а посадок так і немає, потрібно демонструвати бодай щось", - каже Савінцев.

І тут постає реальна проблема. Хто крайній? Що відповів САП та Холодницький на заяви генпрокурорки? Про те, як поспіх вплинув на справу херсонської активістки Катерини Гандзюк дивіться в "Іншому Куті" з Сергієм Савінцевим

Раніше також повідомляли, що всередині квітня Кабінет Міністрів виділив гроші на доплати українським медикам які стоять на передовій боротьби з коронавірусом. За замислом Кабміну кожен медик повинен був отримати 300% надбавки до своєї основної зарплати. Чому її досі не отримали тисячі лікарів по всій Україні та куди поділись гроші.

Також писали про те що обіцяють цього разу, про перших пацієнтів тих лікарів, яким ухвалювали законопроєкти, про "п'яту колону" в Парламенті та День пам'яті.

 

Читайте також:Про добре зрежисовану інформаційну атаку на Україну в новому випуску «Іншого Кута» з Сергієм Савінцевим

#Прокуратура#Холодницький#Катерина Гандзюк#Венедіктова#Сергій Савінцев#Інший кут
Більше новин:
Тетяна Чорновол: ДБР відкрило на мене ще одну справу
25.05.2020 о 13:00
news photo
На Донбасі загинув командир батальйону «Луганськ-1»
21.05.2020 о 09:19
news photo
Найголовніше за день: прес-конференція Володимира Зеленського, звинувачення Порошенка у державній зраді, запровадження адаптивного карантину до 22 червня...
20.05.2020 о 17:00
news photo
ЗСУ дали бій терористам на Донбасі
15.05.2020 о 12:33
news photo
В зоні ООС загинув заступник командира 81 бригади
14.05.2020 о 14:40
news photo
Який стосунок до війни проти власної держави мають українські користувачі російських соцмереж розповість Сергій Савінцев
14.05.2020 о 14:06
news photo
Активісти прийшли під будинок Зеленського через справу Гандзюк
12.05.2020 о 10:26
news photo
НАБУ порушило справу проти генпрокурорки Венедіктової
05.05.2020 о 09:50
news photo