Авторизація

Україна
Гарні новини
01.06.2020 о 11:00
image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

SpaceX вперше запустила в космос ракету з людьми

Американська компанія SpaceX Ілона Маска запустила корабель з астронавтами на навколоземну орбіту. Ракета Falcon-9 з кораблем Crew Dragon успішно стартувала з космодрому на мисі Канаверал (США). Запуск корабля транслювало NASA. Корабель CrewDragon доставить на Міжнародну космічну станцію досвідчених американських астронавтів: 49-річного Боба Бенкена та 53-річного Дугласа Херлі. Стикування корабля з МКС відбудеться у неділю, 31 травня, о 17:30 за київським часом.

Україна відновлює роботу на кордоні зі Словаччиною: які пункти відкриються з 1 червня

Україна з 1 червня відкриє кілька пунктів на кордоні зі Словаччиною. Так, відкриття пунктів відбудеться 1:01 за київським часом. КПП "Ужгород - Вишнє Нємецке" буде відкрито для легкового та вантажного автомобільного сполучення, однак не буде дозволено перетин пішоходів і велосипедистів. Тоді як прикордонний пункт "Малий Березний –Убля" відновить роботу в повному обсязі. А на КПП "Малі Селменці -Великі Селменці" пройти і проїхати можна буде з 9.00 до 21.00 за київським часом.

Вихідні у червні 2020: скільки днів будуть відпочивати українці

У червні Україна традиційно відзначає День Святої Трійці і День Конституції, які є офіційними вихідними. Тому в наступному місяці в 2020 році в українців буде два затяжних вікенди. Перші святкові дні чекають громадян з 6 по 8 червня – оскільки в неділю, 7 червня, святкують Трійцю. А другі – з 27 по 29 червня: в неділю, 28 червня, в Україні відзначають День Конституції.

Стартував продаж квитків на поїзди західного напрямку: список

30 травня "Укрзалізниця" відкрила продаж квитків на поїзди західного напрямку. Станом на сьогодні, загалом українці можуть придбати проїзні документи на 35 поїздів далекого прямування. Повідомляється, що сьогодні відкривається продаж квитків 6 поїздів у західному напрямку, які почнуть курсування з 4 червня.

Уряд послабив карантин для проведення спортивних змагань та ЗНО

Відтепер люди віком старше 60 років, які є представниками спортивних клубів або тренерсько-викладацького персоналу, можуть брати участь в організації та проведенні спортивних змагань. Що стосується проведення ЗНО, ті, хто для складання цього іспиту приїжджають в Україну з-за кордону чи перетинають лінію зіткнення з тимчасово окупованих територій, не повинні перебувати на самоізоляції чи обсервації.

В Україні розпочали тестування на антитіла до коронавірусу

В Україні почали проводити тестування методом імуноферментного аналізу (ІФА) на антитіла до COVID-19 і станом на 30 травня вже провели 7 914 таких тестів. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов. ІФА-тестування проводять децентралізовано, в тому числі в обласних та районних лікарнях, які мають відповідні лабораторії.

За словами міністра, відтепер дані про кількість таких тестувань за добу будуть включати у загальну статистику МОЗ щодо COVID-19.

Влітку в Україні з'являться касові апарати в смартфоні

Міністерство фінансів України анонсувало новий додаток для смартфона, який замінить касовий апарат. Відзначається, що це буде касовий апарат в смартфоні. Як повідомили в прес-службі Міністерства фінансів Мінфін спільно з Державною податковою службою завершують підготовку до запуску безкоштовного фіскального додатку для програмного реєстратора розрахункових операцій (РРО).

ЄС виділив Україні 500 мільйонів євро в рамках четвертого макрофіну

Єврокомісія від імені ЄС схвалила виділення Україні позики на 500 млн євро в рамках четвертої програми макрофінансової допомоги. В Єврокомісії пояснили, що виплата другого і останнього траншу стала можливою після того, як Україна здійснила дванадцять політичних дій, узгоджених з ЄС. 

Як ми писали, румунський міністр без штанів прокоментував ситуацію з Євро-2028.

До речі, Чорногорія наприкінці травня відкрила кордони для туристів.

Не все так погано! Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть у умовах кризи чи пандемії. Все буде добре! 

Читайте також:Пригнічують свободу слова: образа Трампа на Twitter переросла в указ проти соцмереж

 

#Відпочинок#космос#туризм#тестування#вихідні#Інфопростір «Є!»#гарні новини#позитив
Більше новин:
Дайджест головних новин за 29 травня
29.05.2020 о 17:00
news photo
У Франції з 2 червня відкриють ресторани та кафе
29.05.2020 о 14:01
news photo
Гарні новини
29.05.2020 о 11:00
news photo
Дайджест головних новин за 28 травня
28.05.2020 о 17:00
news photo
Гарні новини
27.05.2020 о 10:51
news photo