Авторизація

Суспільство
5 запитань Зеленського: понад місяць потому
01.12.2020 о 12:27
image

Чому "слуги" не використовують результати опитування Зеленського

Понад місяць минув з того часу, як під виборчими дільницями "волонтери" зі скриньками отримували відповіді на "5 запитань президента", а чи буде хтось використовувати їх результати?

Кожен референдум чи опитування несе за собою певні наслідки: наприклад, всеукраїнський референдум, який відбувся рівно 29 років тому, став остаточною крапкою на шляху незалежності України; всеукраїнські опитування мають наслідком корекцію лінії поведінки партій та політиків, які реагують на запити суспільства, та навіть перепис населення впливає на видаткову частину бюджету країни. А який наслідок має опитування Зеленського?

Відповідь доволі проста: ніякого. Як і очікувалось, це була банальна мобілізація виборця на виборчі дільниці, при чому доволі сумнівна з точки зору законності. Щоправда, навіть така креативна спроба заохотити українців прийти на вибори, провалилась. А тепер ці стоси паперу, заради яких було знищено кілька сотень дерев, покриваються пилом на складі.

Поза камерами "слуги народу" визнають, що жодної репрезентативності чи бодай якоїсь претензії на адекватність отриманих цифр розраховувати не варто, а відтак і використовувати їх в публічному просторі заради обґрунтування ухвалення рішень – марно. Тому вкотре ми зустрілись з цілеспрямованим самодурством правлячої партії, якій вистачає фантазії на будь-які незаконні акції, проте так і не вистачило часу сісти та подумати стратегічно. Але, можливо, хоча б папір додумаються на переробку здати.

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.
Блоги від автора:
5 питань від Зеленського - креативна спроба мобілізувати свого виборця
13.10.2020 о 12:25
news photo